Неделя, 14 Мар 2021
            
Горна Оряховица Политика

Горна Оряховица и Лясковец стават все по-привлекателни за живеене, категорични са местни жители, посетили приемни на депутатите от ГЕРБ

  06.10.2020 09:29
Горна  Оряховица и Лясковец стават все по-привлекателни за живеене, категорични са местни жители, посетили приемни на депутатите от ГЕРБ

Жители на Горна Оряховица, Лясковец и населени места в региона разговаряха с народните представители от ГЕРБ инж. Клавдия Ганчева, Станислава Стоянова и Станислав Стоянов по време на общата им приемна за граждани, която се проведе в двата общински центъра.
Народните представители на ГЕРБ от Великотърновски избирателен район отговориха на редица въпроси, свързани с актуални законодателни инициативи и проекти. Горнооряховчани използваха изнесената приемна, за да изразят своето задоволство от политиката на правителството, която насърчава подобряването на инфраструктурата както с европейски средства, така и със средства от националния бюджет.
Така например жителите на Долна Оряховица са удовлетворени и обнадеждени за бъдещето на своето населено място, след като преди дни стана ясно, че градът получава  2,7 млн. безвъзмездна финансова помощ от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) за изграждане на канализация. Това сподели на приемната бившият кмет на Долна Оряховица, сега общински съветник Григор Минков, който по време на мандата си работеше активно по проекта за канализацията.
Благодарение на неговите усилия, на работата на кмета на общината инж. Добромир Добрев и на общинските експерти,  80 процента от улиците в Долна Оряховица, които досега са били на септични ями, ще имат канализация, а това ще подобри значително качеството на живот в населеното място. По време на приемната Минков  постави наболелия проблем за липса на аптека в града, защото досега действащият обект вече не работи, а той е обслужвал осем населени места в региона.
Жители на Горна Оряховица поискаха от народните представители по-бързо приемане на Правилника за прилагане на Закона за социалните услуги, който спъва изпълнението на важни за хората дейности в различни области. Горнооряховчани изразиха надеждата си, че след 1 януари 2021 година ще продължи процедурата “Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания – Компонент 3” на ОП „Развитие на човешките ресурси“, не само поради нарастващия интерес към нея от страна на местното население, но и заради високата ефективност и качеството на предоставната услуга, от която се възползват близо 240 жители на общината. Хората се радват, че в града, въпреки ограниченията заради коронавируса, се развива културната програма и предстои откриването на нов виртуален музей, в който по атрактивен начин ще бъде представена историята на Горна Оряховица.
Лясковец и околните населени места  стават все по-привлекателно място за живеене. В повечето села цените на имотите се покачват, а свободни къщи почти няма. Това споделиха пред  депутатите хора от Лясковец, Казеревец и региона, които посетиха приемната.
Общинският център вече има модерна еко зона за изкуства и спорт в Градския парк, която ще бъде открита до дни. Тя беше изградена, благодарение на активната работа на кмета Ивелина Гецова и екипа й по проект „Приказки за култура, история и природа“, финансиран по Програма за трансгранично сътрудничество между България и Румъния. Проектът включва и възстановяването на зона за обществен отдих в село Козаревец, а общата стойност на строително-ремонтните работи е 855 525 лева.
Младите хора в Лясковец вече ще имат място за екстремен велоспорт в пресечен терен, алея за спортно колоездене, скейтборд зона,  арт пространство, детска площадка и др.
Козаревец пък се превръща в истинско европейско село с новото пространство за обществен отдих в парка и с ремонтирания си площад.  
В селото са особено щастливи, че след одобрение от Министерски съвет, Междуведомствената комисия за бедствия и аварии отпусна близо 150 000 лв.  за възстановяване на местната църква „Света Параскева”, която е била в окаяно състояние. Обновеният храм ще бъде открит на 25 октомври с литургия и курбан от Великотърновския митрополит Григорий, който е родом от Козаревец. „В селото ни няма безработица и все повече млади хора избират да живеят тук”, споделиха пред народните представители местни жители.
Жители и на двете общини поставиха няколко казуса от частен характер, за чието разрешаване великотърновските депутати от ПГ на ПП ГЕРБ поеха ангажимент.


Ключови думи
Станислава Стоянова Станислав Стоянов Клавдия Ганчева Григор Минков приемна Лясковец Горна Оряховица ПП ГЕРБ
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати