Сряда, 17 Мар 2021
            
Горна Оряховица Култура

В деня на музиката и поезията Стефан Митев представи свои картини и книги в Първомайци

  05.10.2020 10:35
В деня на музиката и поезията Стефан Митев представи свои картини и книги в Първомайци

На 1 октомври 2020 година по случай празника на музиката и поезията в НЧ „Иван Вазов-1893”, село Първомайци се откри Художествена изложба на Стефан Митев от Горна Оряховица. Художникът се представи със свои картини – масло и графика. Особено място заемат портретите и в двете техники. Читалището показа и декори за театрално представление, изработени от Стефан Митев.

Бяха представени и негови книги с поезия и проза. Официално за пръв път се представи и новосформирания Литературен клуб към библиотеката при читалището като свои творби прочетоха Анастасия Шахънова, Явор Перфанов и самият Стефан Митев, който е член и на СБП. Своите поздрави към господин Митев отправиха децата от ДВГ „Чичопей” с ръководител Веселина Кожухарова, Александър Денев от Школата по народно пеене с ръководител Вяра Петрова и дует „Тюркоаз”, който направи премиера на песен, написана по време на изолацията заради COVID-19.

Изложбата завърши с интригуващи разговори за поезията, музиката и изобразителното изкуство сред хора, които я посетиха. Участниците в това събитие си обещаха, че отново ще повторят тази успешна формула – изложба с литературно четене и музикални изяви!


Ключови думи
Стефан Митев Първомайци изложба
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати