Вторник, 27 Сеп 2022
            
Велико Търново Спорт

„Етър” изпусна ЦСКА в 93-ата минута

  05.10.2020 06:17
„Етър” изпусна ЦСКА в 93-ата минута

„Етър” бе на крачка от страхотен успех срещу ЦСКА, като водеше с 2:0 до почивката, но накрая гостите измъкнаха едната точка с гол в 93-ата минута с попадение на Ахмедов, който се намираше в засада при центрирането на Тиаго.
Истинска битка направиха двата отбора пред пълните трибуни на стадион „Ивайло”, като етърци определено изиграха най-силния си мач от началото на първенството. „Червените” започнаха с натиск, при който в 10-ата минута Юрич прати топката във вратата, но попадението правилно бе отменено поради засада.
„Етър” избухна в 12-ата минута – Боруков нахлу отляво в наказателното поле, Матей легна на земята в опит да блокира подаване на нападателя, но спря топката с ръка и съдията отсъди дузпа. Милчо Ангелов реализира 11-метровия наказателен удар с шут в центъра на вратата.
Гостите отговориха с два удара от фаул, преди единия топката излезе след рикошет в корнер, а при другия Кери стреля в аут. В 30-ата минута Юрич свали към Санкаре, който стреля в десния стълб. Секунди по-късно „Етър” организира атака, която завърши с топовен удар на Боруков, но и той нацели дясната греда.
„Виолетовите” продължиха да атакуват със самочувствие и удар на Стелиян Добрев бе уловен от вратаря, а пред отсрещната врата Мазику бе изведен очи в очи с Господинов, но той спаси.
„Болярите” удвоиха аванса си в 45-ата минута със страхотно попадение на Алдаир Ферейра. Той бе намерен при контра от Баруков, финтира Мазику и след великолепен фалцов изстрел с левия крак в далечния ъгъл покачи на 2:0. Десет минути след почивката пак Алдаир отправи опасен удар, но над гредата. За жалост в 62-ата минута ЦСКА намали от нищото. Яни Пехливанов опита да върне с глава недобре към Господинов, но Тиаго дебнеше и вкара за 2:1.
В последните минути етърци, някои от които излязоха за мача буквално с една тренировка след карантината, изчерпаха силите си и се прибраха в полето си. В 91-ата минута Яни Пехливанов получи втори жълт и червен картон. От фаула Тиаго центрира, топката мина под Господинов и Ахмед Ахмедов, който бе в явна засада още при центрирането, отблизо направи 2:2. Вратарят на етърци се реваншира в 95-ата минута, когато чудесно извади опасен удар на Белтраме.
„Етър”: Господинов, Кацаров (89 Пуертас), Купенов, Станев, М. Иванов, Крачунов, Я. Пехливанов, Алдаир (89 Щерев), Добрев (73 Д. Пехливанов), Ангелов (96 Фемиа), Боруков.
www.etarvt.bg


Ключови думи
Етър ЦСКА
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати