Сряда, 28 Сеп 2022
            
Велико Търново Общество

На фестивал във Велико Търново споделят вещи и емоции

  03.10.2020 19:15
На фестивал във Велико Търново споделят вещи и емоции

Фестивал на споделянето се провежда тази вечер във Велико Търново. Той има за цел да разшири идеята на свободния пазар "КилерЪ". Водени от това желание, от сдружение "Свят на бъдещето" и Zero Hero организираха събитие, на което хората да могат да споделят както вещи, така и опит, умения, усмивки и приятни емоции.
По време на целия фестивал има свободен пазар. На него всеки може да донесе свои вещи, които вече не използва, и/или да си хареса и вземе нещо безплатно.
Но не само свободният пазар е елемент от фестивала. Йога, ходене на въже (слеклайн), екологично-образователни игри, въздушна йога, човешка библиотека и прожекция са също част от него. Освен това бяха предлагани и консултации за бременни и кърмещи жени с Тони Калушкова.
В 19. 30 ч. е началото на прожекцията на филма ``2040-та``.
Правим го, защото като общност имаме много повече, отколкото по отделно, и защото споделянето е по-приятно от притежаването, казват организаторите.
Първият постоянен и наистина свободен пазар отвори врата във Велико Търново през май. Инициативата е част от екологичния проект “Герои на планетата”, организиран от сдружение “Свят на бъдещето” и проект Zero Hero, съфинансиран от Европейския корпус за солидарност. Организаторите са го нарекли “КилерЪ”. До скоро пазарът работеше веднъж седмично, но от следващата седмица ще работи в понеделник и сряда от 17 до 19 ч.
Споделянето на вещи не е задължително условие, за да се избере нещо от свободния пазар, уточняват организаторите. Изискването към желаещите да предоставят свои вещи е те да са чисти и в добро състояние. За по-големите предмети, като мебели и техника, могат да се предоставят снимки.
“Килеръ” се намира на ул. “Симеон Велики” 5, ет. 2.


Ключови думи
КилерЪ свободен пазар Велико Търново сдружение "Свят на бъдещето" Zero Hero
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати