Сряда, 28 Сеп 2022
            
Елена Общество

Центърът за работа с деца в Елена откри новата учебна година

  03.10.2020 08:51
Центърът за работа с деца в Елена откри новата учебна година

В Световния ден на музиката и поезията Центърът за подкрепа за личностно развитие и Школата по изкуства в Елена откриха за своите възпитаници новата учебна година. Учители и родители участваха в тържеството на децата, което се проведе в Общностния център, където учат и творят групите в извънучилищно време.
Заместник-кметът на общината Десислава Шопова пожела на учениците да са здрави, да развиват своите таланти и множат успехите си, а на директорите на центъра и школата връчи поздравителни адреси от кмета на община Елена и председателя на ОбС.

През новата учебна година в ЦПЛР ще се обучават и възпитават над 120 деца, разпределени в групи по интереси – живопис и приложни изкуства, модерен балет, народни танци. Работата с най-малките започва от детската градина. Групи по керамика и с изучаване на английски език, също и вокално-танцова формация ще има в ДГ „Радост“ в Елена. Доста малчугани от детската градина в Майско пък са изявили желание да се включат в групата по танци „Етнос“.

До края на годината ще бъде оборудван и нов кабинет по изкуства по проект на ЦПЛР, финансиран по образователна програма на МОН.

През ваканциите възпитаниците на центъра също ще оползотворяват свободното си време с любими занимания. В учебния план са включени четири временни групи – лятно училище за отдих, изкуство и спорт, футбол, забавни спортни игри и туризъм, изкуство.

В Школата по изкуства, която е с дългогодишни традиции, ще се обучават 27 ученици в три класа – пиано, акордеон, китара и пеене.


Ключови думи
Център за работа с деца Елена
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати