Вторник, 16 Мар 2021
            
Велико Търново Спорт

„Етър“ приема ЦСКА-София на „Ивайло“, очаква тежък мач

  02.10.2020 12:17
„Етър“ приема ЦСКА-София на „Ивайло“, очаква тежък мач

„Етър“ приема ЦСКА-София в неделя на „Ивайло“. Началният час на мача е променен  - срещата ще започне в 20. 15 ч.
Срещаме един от най-добрите отбори в България. Очаква ни тежък мач, към който ще подходим по най-сериозния начин. Все още нямаме яснота кои наши футболисти ще излязат на терена, тъй като очакваме още някои тестове. Затруднява ни, но това са реалностите. Съобразяваме се с тях, ще опитаме да изглеждаме максимално добре, коментира преди двубоя наставникът Петко Петков.
В последния момент ще се решава ще излязат ли на терена чуждестранните играчи, с които „Етър“ подписа през последните дни. Причината – всички те имат нужда от адаптация.
Знаете, че за последния мач не разполагахме със 7 основни играчи. Имаме проблеми на всички позиции. Ще ги решаваме по някакъв начин. Ще дадем максимума от себе си, за да можем да вземаме точки. Много се спекулира по въпроса с чужденците. Едва ли не обръщаме гръб на школата. Но почти на 100% трима действащи юноши на „Етър“ ще започнат мача в неделя. Посочете ми друг отбор в Първа лига, който пуска в стартовия си състав момчета в толкова крехка възраст. Така че много моля спекулациите да спрат. В момента единствената възможна селекция за „Етър“ бяха тези чужденци. Договорите с тях са изгодни за „Етър“, коментира Петков.   
Всички служители и футболисти са с отрицателни резултати на задължителните за всеки месец тестове. Това са хората тук, с които разполагаме. На две от другите момчета, които бяха с положителен резултат, тестовете все още са позитивни. За останалите чакаме резултати днес, информира административният директор на „Етър“ Страцимир Тинчев.
Промяната в началния час на мача наложи и тотална промяна в организацията. До неделя билети ще се продават по предварително обявения график – от 10 до 19 ч. на касата откъм Спортния диспансер на „Ивайло“. Същата каса ще отвори в 10 ч. в неделя. В 16 ч. на „Филип Тотю“ отварят две каси за феновете на ЦСКА, а в 17 ч. – каса до Общинските спортни имоти. Феновете на гостите могат да купят билети и през eventim. Ръководството на клуба призова купуването на билети да не се отлага за последния момент, за да не се образуват струпвания.
Билетите за всички са по 10 лв., като децата до 10 г. ще могат да влизат безплатно. Входовете на стадиона ще бъдат отворени в 18. 30 ч. Забранява се внасянето на храни и напитки – точки за продажбата им има организирани вътре. Непълнолетните влизат на мача само с придружител и декларация.
Досега сме се справяли добре в организацията на подобни срещи, заедно с институциите, коментира Тинчев.
Ще бъдат организирани и две фензони, информира още той. Едната ще бъде до фенмагазина и ще предлага напитки, храни и различни активности за деца и възрастни. Тя отваря в 12 ч.
Втората фензона ще бъде за почитателите на ЦСКА и ще отвори в 17 ч. на „Филип Тотю“. Организатори са клубът, фенклубът на „Етър“, Община Велико Търново и партньори. Голяма част от приходите ще влязат в касата на клуба.
Улиците около стадиона ще бъдат затворени в 13 ч. в неделя. Феновете на „Етър“ ще могат да паркират на мястото на старата ледена пързалка, а на ЦСКА – на ул. „Филип Тотю“.
Очаква се феновете на ЦСКА да направят шествие.


Ключови думи
Етър ЦСКА-София" Ивайло Страцимир Тинчев Петко Петков
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати