Сряда, 28 Сеп 2022
            
Общество Свищов

Разясниха на кметове подготовката на Плана за интегрирано развитие на Свищов 2021 – 2027 г.

  02.10.2020 09:34
Разясниха на кметове подготовката на Плана за интегрирано развитие на Свищов 2021 – 2027 г.

На 28 септември 2020 г. в Гербовата зала на Община Свищов се проведе пресконференция във връзка с подготовката на Плана за интегрирано развитие на общината (ПИРО) 2021 – 2027 г., на която кметът Генчо Генчев и директорът на дирекция АПИОУПЕВ към Община Свищов Стоян Парашкевов запознаха местните медии със стратегическите приоритети на Общината за следващия програмен период 2021 – 2027 г. На срещата присъстваха и кметовете на населените места, които се запознаха с възможностите, които се откриват пред тях с изработването на новия План за интегрирано развитие на община Свищов.
Кметът Генчев обясни, че през новия програмен период на ОП „Региони в растеж“ 2021 – 2027 г., чрез реализиране на Плана се цели един интегриран подход с максимално ангажиране на местната общност. Участието на представители на различни заинтересовани страни от социално-икономическия живот ще допринесе за изработването на един истински работещ Интегриран план, който да излезе от хората и да служи на тях. На пресконференцията стана ясно, че за тази цел екип от експерти е изготвил график за провеждане на работни срещи с представители на 9 фокус групи в сферите на: култура и образование; младежи, спорт и НПО; екология и опазване на околната среда; социални дейности и здравеопазване; рибно, горско, селско стопанство и преработка на селскостопански продукти; производители е преработватели на неселскостопански стоки; публична инфраструктура, комуникации и строителство; търговия и услуги; хотелиерство, ресторантьорство и туризъм. На срещите ще се търси обратната връзка с гражданите, с цел съвместното открояване на стратегическите приоритети на Общината за следващия програмен период 2021 – 2027 г.
През месец октомври 2020 г. са планирани 9 срещи с представители на различните таргет групи в община Свищов, а графикът за тяхното провеждане може да бъде видян на сайта на община Свищов в специално създадения за целта раздел „ПИРО“ - http://piro.svishtov.bg/.


Ключови думи
ПИРО Свищов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати