Сряда, 28 Сеп 2022
            
Култура

С концерт на Йосиф и Зорница Радионови бе отбелязан 75-годишният юбилей на Градска библиотека – Свищов

  26.09.2020 16:46
С концерт на Йосиф и Зорница Радионови бе отбелязан 75-годишният юбилей на Градска библиотека – Свищов

На празниците „Свищовски лозници“ в Свищов се проведоха редица мероприятия по повод 75-годишнината от създаването на Градска библиотека – Свищов. Тържественото честване се състоя в Художествена галерия „Николай Павлович“, където пред представители на общинското ръководство, бивши служители на библиотеката и гости бе отбелязан юбилеят.
Кметът на Свищов Генчо Генчев приветства служителите на библиотеката и подчерта значението на книжните центрове за културата и развитието на всяко общество. Главният библиотекар Елена Ангелова направи кратка ретроспекция на част от дейностите, развивани в Градска библиотека – Свищов от създаването ѝ преди 75 години до наши дни, след което показа почетната грамота и почетния знак, с които ги удостои по повод празника министърът на културата Боил Банов.
На тържественото честване концерт изнесоха изтъкнатият цигулар проф. Йосиф Радионов и съпругата му - пианистката Зорница Радионова. Програмата на концерта включваше произведения на Тартини, Бах, Бетховен, Чайковски, Пипков и Виенявски, а увлекателният начин, по който проф. Радионов ги анонсираше, беше истинско удоволствие за присъстващите.


Ключови думи
проф. Йосиф Радионов Зорница Радионова
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати