Събота, 31 Oct 2020
            
Други

Във ВТУ започнаха научните прояви за новата академична година

  25.09.2020 11:16
Във ВТУ започнаха научните прояви за новата академична година

Днес в зала „Европа“ на Ректората на Великотърновския университет беше открита конференция в областта на стопанската история на тема „Пазари, общество, власт“. ВТУ за трета поредна година е домакин на престижното научно събитие, в което участие ще вземат учени както от него, така и от СУ „Св. Климент Охридски“, УНСС, Икономически университет – Варна, Нов български университет, Стопанска академия „Димитър Ценов“ – Свищов, УниБИТ, Тракийски университет – Стара Загора, Институт за исторически изследвания при БАН, както и от редица музеи от България.
Заместник-ректорът по научната дейност проф. д.и.н. Милко Палангурски откри срещата и приветства всички гости от името на академичното ръководство и лично от името на ректора проф. д-р Христо Бонджолов.
„Радвам се, че за поредна година успяхме да се съберем въпреки тежките моменти в страната, които са породени от кризата с Covid-19. Също така се радвам, че днес стартираме първите научни прояви за настоящата академична година във Великотърновския университет. Искам да благодаря на ректора проф. Христо Бонджолов, който направи жест и подсигури издаването на сборник с докладите от днешното събитие. Пожелавам ви да сте здрави, ползотворна и успешна работа на конференцията!“, каза проф. Палангурски в приветствието си.
Организатори на събитието са Историческият факултет към Великотърновския университет и Центърът за стопанско-исторически изследвания (ЦСИИ). Докладите от конференцията ще бъдат издадени в „Известия на ЦСИИ“, което е реферирано в най-добрите световни исторически и стопански бази данни.
Конференцията ще протече при строго спазване на всички противоепидемични мерки.


Ключови думи
проф. Милко Палангурски ВТУ проф. Христо Бонджолов