Сряда, 17 Мар 2021
            
Общество

В Свищов наградиха победителите в конкурса „С книгите е весело, историите оживяват“

  24.09.2020 09:42
В Свищов наградиха победителите в конкурса „С книгите е весело, историите оживяват“

Като част от програмата на Община Свищов за празниците „Свищовски лозници“ и по повод 75-годишнината на Градска библиотека – Свищов, в  Детски отдел на библиотеката се проведе среща с автора на детска литература Радостина Николова и учениците от IV „б“ и „в“ класове на СУ „Николай Катранов“. Срещата премина в много приятна непринудена обстановка и беше изключително забавна за четвъртокласниците, които с лекота задаваха своите въпроси на авторката, създала интересните герои „Мотове“.
Вълнуващото преживяване завърши с много автографи и снимки за спомен, след което учениците с радост се включиха в забавна викторина, организирана от Градска библиотека. Въпросите, с които бяха провокирани знанията на любознателните ученици, бяха свързани с различни книги, автори и герои, а тяхната съобразителност и бързина бяха заслужено наградени.  
На вълнуващото събитие бяха отчетени и резултатите от конкурса за детска рисунка „С книгите е весело, историите оживяват“, който Градска библиотека обяви във връзка със 75-годишния си юбилей. Компетентно жури в състав Пламен Симеонов – главен уредник на ХГ „Николай Павлович“, Камен Крумов и Йордан Христов – художници, отличи най-добрите сред творбите, които бяха разпределени в три възрастови групи. Наградите на присъстващите спечелили деца връчи главният библиотекар на Градска библиотека – Свищов Елена Ангелова, а на останалите победители в конкурса ще бъдат изпратени по пощата.


Ключови думи
Радостина Николова Градска библиотека Свищов Елена Ангелова
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати