Вторник, 27 Сеп 2022
            
Политика

Бившите лидери на ГЕРБ отказват връзки с Цветанов

  20.09.2020 11:33
Бившите лидери на ГЕРБ отказват връзки с Цветанов

Бившите народни представители от ГЕРБ Христо Христов и Мирослав Петков, които отдавна загубиха лидерските си позиции в партията, са сочени като евентуалните строители в областта на новата партия на Цветан Цветанов. „Републиканци за България” трябва да се учреди на 27 септември, но все още няма никакви индикации кои са хората от региона, които ще подкрепят бившия втори в ГЕРБ в новото му начинание. Докато в някои региони хората на Цветанов, все бивши кадри на управляващите, вече ясно се обозначиха, във Великотърновско все още се въртят само слухове.
Това е информация от типа „Една жена каза…”, няма нищо вярно, категорично отрече съпричастността си към „Републиканците” Мирослав Петков. Доста съм се пооткъснал от политиката и ми е много по-спокойно така. Поне на този етап не възнамерявам да се връщам в активната политика, особено пък с нови партии. Нямам никакъв интерес към нови политически проекти. Аз съм член на ГЕРБ, редовно си плащам членския внос, това е партията, която аз съм основал и нямам интерес към други, каза още бившият народен представител.
Нито някой ме е търсил, нито пък аз имам интерес, заяви и Христо Христов. Решил съм да се отдръпна от политиката и на този етап нямам желание да се занимавам с партии, каза още бившият областен координатор и също основател на ГЕРБ.
Слуховете забъркват в плановете на Цветанов и действащите кметове на ГЕРБ в региона, които доскоро не криеха близостта си с бившия втори в партията. Поне два пъти са го виждали да влиза в Общината в Лясковец, но дали се е срещал с д-р Гецова не е сигурно, казват лясковчани.
При цялото ми уважение към Цветан Цветанов, още в началото му казах, че на мен не може да разчита за правене на нова партия. Аз съм създал ГЕРБ и това е моята партия, нямам никакво намерение да се занимавам с нови политически проекти, категоричен е горнооряховският кмет инж. Добромир Добрев.
В крайна сметка всичко ще се изясни след десет дни, когато се учреди новата партия и когато сериозно се започне с изграждането на местни структури.
Елена ВЕЛКОВА


Ключови думи
Цветан Цветанов Мирослав Петков Ивелина Гецова Републиканци за България
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати