Сряда, 28 Сеп 2022
            
Други

ВТУ ще бъде домакин на най-големия научен форум в областта на електронното обучение

  17.09.2020 09:27
ВТУ ще бъде домакин на най-големия научен форум в областта на електронното обучение

Великотърновският университет ще бъде домакин на Осмата национална конференция по електронно обучение във висшите училища, която ще се проведе в периода 25–27 септември 2020 г.
Организатори на събитието са Националният център за дистанционно обучение, Центърът за дистанционно обучение на СУ „Св. Климент Охридски“ и Центърът за дистанционно обучение към ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“.
Най-големият научен форум в областта на електронното обучение ще събере изследователи, университетски преподаватели и докторанти от цялата страна, за да обменят информация по темите и проблемите на електронното дистанционно обучение, както и да споделят добри практики.
Официален гост на конференцията ще бъде г-жа Карина Ангелиева, заместник-министър на образованието и науката, която ще открие събитието.
Приветствие към участниците и гостите на конференцията ще направи проф. д-р Христо Бонджолов, ректор на Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий".
Пленарни доклади ще представят водещи учени в областта – проф. д-р Румяна Пейчева-Форсайт, директор на Националния център за дистанционно обучение и председател на Организационния комитет на конференцията; чл.-кор. проф. д.т.н. Христо Белоев, ректор на Русенския университет „Ангел Кънчев“, както и проф. д-р Ангел Смрикаров, преподавател и експерт в областта на електронното дистанционно обучение.
В рамките на събитието ще бъде организирана кръгла маса на тема: „Възможности за партньорство между университетите в рамките на предстоящия проект „Модернизация на висшите училища“ по Оперативна програма „НАУКА И ОБРАЗОВАНИЕ ЗА ИНТЕЛИГЕНТЕН РАСТЕЖ“ 2014-2020“.
Конференцията ще бъде проведена в смесена форма (присъствено и виртуално) при спазването на всички противоепидемични мерки.
Всеки участник ще има възможност на избор за физическо присъствие или за отдалечено във виртуална аудитория.


Ключови думи
ВТУ електронно обучение Карина Ангелиева
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати