Вторник, 27 Сеп 2022
            
Други

В Нощта на Самоводската чаршия за първи път ще има игра със селфита

  16.09.2020 11:59
В Нощта на Самоводската чаршия за първи път ще има игра със селфита

За първи път на предстоящото издание на Нощ на Самоводската чаршия и Фестивала на занаятите във Велико Търново ще има игра със селфита. Тя се организира от Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ и целта й е да популяризира традициите на народните художествени занаяти, съхранени в  архитектурно-етнографския комплекс.
Играта ще е в периода 18-27 септември и в нея може да се включи всеки желаещ. Задачата е да си направите селфи с всяка от стрелките - табели на занаятчиите на чаршията, като всяка дава различен брой точки. Общият брой на точките е 100. 90 точки могат да бъдат събрани със селфита пред стрелките-табели на занаятчиите, но има 1 скрита стрелка в някое от ателиетата, която дава 10 допълнителни точки.
Точките, които носи всяка стрелка, са грънчар - 3 точки; кюмджия - з точки; тъкачница - 3 точки; ножар - 4 точки; кожухар - 4 точки;
художествена обработка на дърво „Ателие Стойчеви“ - 5 точки; кадаиф - 5 точки; пекар - 7 точки; кожар - 7 точки; арт студио - 7 точки;  дърворезбар - 7 точки; магазин за мъниста - 8 точки; шекерджийница - 8 точки; винарна - 9 точки; медникар - 10 точки.
Пет човека от събралите максимален брой точки ще получат подаръци от занаятчиите на АЕК "Самоводска чаршия", като е предвидена и поощрителна награда.
Снимките трябва да бъдат изпратени до 27 септември 2020 г. на е-mail: [email protected].
Колоритният есенен празник на Улицата на занаятите тази година ще продължи шест дни,  от 18 до 23 септември. Нощта на Самоводската чаршия и Фестивала на занаятите по традиция ще съчетае минало и настояще в занаятите, традициите, музиката и съвременното изкуство. Специално за събитието архитектурно-етнографският комплекс е декориран с 320 цветни хвърчила.
Нощ на Самоводската чаршия и Фестивал на занаятите 2020 се организира от Общинска туристическа агенция ”Царевград Търнов” и Община Велико Търново с подкрепата на "Бритос" ЕООД, “ЛАКТИМА“ ЕАД,  ВЕЛУКС Вендинг ООД, Еконт Експрес, "Different Media", Хляб & Приятели, и др.


Ключови думи
Нощ на Самоводската чаршия селфита Царевград Търнов Фестивал на занаятите
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати