Понеделник, 28 Сеп 2020
            
Култура

Близо 900 нови заглавия влизат във фонда на Регионалната библиотека във Велико Търново

  16.09.2020 06:57
Близо 900 нови заглавия влизат във фонда на Регионалната библиотека във Велико Търново

Регионална библиотека във Велико Търново успешно финализира своя проект по програмата „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност“ на Министерство на културата на стойност 25 000 лв. Приоритет на програмата е обновяването на библиотечните колекции с цел насърчаване интереса към книгата и четенето.
Във фондовете на библиотеката ще влязат 892 броя подбрани нови заглавия, които отговарят на читателските интереси и потребности. Книгите са от областта на хуманитаристиката – история, психология, философия, педагогика, литературознание, художествена литература, художествена литература за деца, справочна и друга научна литература.
Част от закупените нови попълнения на библиотечния фонд са Съчинения в 10 тома на патриарха на българската литература Иван Вазов, издадени във връзка с 170-годишнината от рождението му; новото издание на „Мравки и богове – хроника на 20. век“ на Стефан Цанев; новият роман на Георги Господинов – „Времеубежище“; бестселърите на израелския учен и писател Ювал Ноа Харари; романтични романи от утвърдени автори като Сандра Браун, Сара Джио, Барбара Тейлър Брадфорд; трилъри на Джефри Дивър, Нелсън Демил, Крис Картър, Ю Несбьо и още популярни имена от този жанр.
Включени са и много заглавия от детската литература и от списъците за задължително лятно четене. По този начин се осигуряват достатъчно екземпляри и периодично обновяване на фонда за малките читатели на библиотеката с автори като Джеф Кини, Дейвид Уолямс и др.
Това са само малка част от закупените книги, а обработката им продължава.


Ключови думи
Регионална библиотека Велико Търново