Сряда, 17 Мар 2021
            
Общество

Новата учебна година започна спокойно за всички училища на територията на община Свищов

  15.09.2020 16:14
Новата учебна година започна спокойно за всички училища на територията на община Свищов

Всичките десет училища на територията на община Свищов започнаха спокойно учебната година и посрещнаха тържествено своите 2611 ученици. По традиция, специално внимание получиха първокласниците, които през тази година са 186 и заедно с първите си учители прекрачиха училищния праг.
С началото на учебната година в свищовските училища СУ «Димитър Благоев» и СУ «Николай Катранов» бяха открити нови спортни площадки, а специални гости в празничния ден бяха кметът на Свищов Генчо Генчев и народният представител д-р Станислава Стоянова.
На 15 септември в община Свищов бе открита учебната година и за всички детски градини. На специално тържество в ДГ «Радост» бяха ресорният зам.-кмет д-р Анелия Димитрова и директорът на дирекция «Култура и културно наследство» Росен Маринов, които станаха свидетели на един истински празник на родолюбието.
За поредна година представители на общинското ръководство присъстваха на откриването на учебната година във всички училищата на територията на общината и поднесоха поздравителни адреси от името на народния представител Станислава Стоянова, кмета на Свищов Генчо Генчев и председателя на Общински съвет – Свищов д-р Кристиян Кирилов, с което изразиха и пожеланията си за здрава и успешна учебна година.


Ключови думи
учебна година Свищов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати