Неделя, 14 Мар 2021
            
Общество

Изкуствата ще заемат все повече място в СУ „Вичо Грънчаров”

  15.09.2020 11:04
Изкуствата ще заемат все повече място в СУ „Вичо Грънчаров”

С „На многая лета” и тържествено посрещане за първи, пети и осми клас започна новата учебна година в СУ „Вичо Грънчаров”. Останалите класове влязоха по график и през различни входове, за да започнат един нормален учебен ден. Доколкото може да бъде нормален в обстановка на засилените противоепидемични мерки. Различните класове влизат от различни входове и ще учат на различни етажи и крила, за да не се засичат. Има разминаване и в началото на часовете, отново за да няма струпване на деца от различни класове. Идеята е, ако се появи зараза, тя да остане в рамките на малка група.

Очаква ви едно пътешествие в света на науката, ще открием заедно нови светове и ще се забавляваме, приветства учениците директорът на училището Нели Атанасова. От името на Общината децата бяха приветствани от зам. кмета Деница Коева. Отец Петър благослови началото на учебната година и поръси със светена вода преминаващите под цветната арка първокласници.

Те бяха посрещнати с празнична програма от талантите на училището, които печелят успехи на различни музикални подиуми. Изкуството ще става все по-важно за обучението в нашето училище. Вече се оформи силна музикална школа – и то не само за поп, а и за народна музика. Искам да възстановя и засиленото изучаване на изобразително изкуство. Имаме прекрасни работилници и ателиета, които ще намерят нов живот, коментира Нели Атанасова.


Ключови думи
СУ Вичо Грънчаров първи учебен ден изкуства
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати