Сряда, 28 Сеп 2022
            
Светски

Осмият фестивал „Ун Бесо Фиеста“ започва през уикенда във Велико Търново

  10.09.2020 12:36
Осмият фестивал „Ун Бесо Фиеста“ започва през уикенда във Велико Търново

Латино танци и зумба ще нажежат страстите до червено през уикенда във Велико Търново. От 11 до 13 септември ще се проведе осмото издание на фестивала „Ун Бесо Фиеста“, посветен на салса, бачата, ча-ча, както и на зумбата за деца и възрастни. Всички прояви са обединени под общото мото за споделяне на страстта към танците и ще се проведат край сцената на “Арт лято“ до паметник „Асеневци“.
С редица изненади организаторите от „Ун Бесо“ Дарина Георгиева, Иглика Иванова и Ваня Гьошева ще зарадват и тази година танцуващите търновци. Голямата звезда на румънската латино сцена Джордж Дайс ще е специален гост в Старата столица. С неговия концерт и голямо латино парти ще завърши вторият ден на фестивала - 12 септември.
Още от петък, 11 септември, започват приятните емоции. Първият ден на фестивала е посветен на зумбата. От 19:00 ч. трите инструкторки от „Ун Бесо“ ще посрещнат най-малките търновци за един увлекателен танцувален час. Веднага след тях урок по зумба за големи ще проведе Борислав Иванов. Вечерта продължава с парти, в което атрактивни зумба танци ще се редуват с латино. Организаторите разкриват и една от изненадите, която са подготвили за присъстващите – за събитието пристигат гости от школите в София, Сливен, Казанлък, Габрово, Севлиево и Ловеч.
Съботният ден е посветен изцяло на латино танците. Предвидени са безплатни уроци, които започват от 14:00 ч., отново край сцената на „Арт лято“. Трите инструкторки от „Ун Бесо“ ще покажат салса в нашумелия в последните години стил „New York“, а Станислав Иванов и Ивайла Михайлова от „Salsa Cubana” ще се върнат към корените с автентична кубинска салса. В събота идват и специалните гости от Royce Dance Studio – Пловдив за два урока – по бачата и ча-ча. От 20:00 ч. започва шоу спектакъл с най-новите хореографии на всички групи от школата на домакините UN BESO art & dance center, а веднага след него е и концертът на Джордж Дайс.
Последните ден на фестивала е посветен на приятелството, а всички са поканени на горещо салса кафе от 12:00 ч., отново край Конниците.
„Фестивалът „UN BESO fiesta“ е инициатива, която ние UN BESO art & dance center организираме с много желание, защото тя изразява отношението ни към живота: да се веселим, да бъдем с приятелите си и да създаваме щастие за хората около нас”, казват трите организаторки Дарина, Иглика и Ваня от „Ун Бесо“.
Събитието е организирано от клуба за латино танци „UN BESO art & dance center“. Фестивалът е част от културния календар на Велико Търново и се осъществява с финансовата подкрепа на Община Велико Търново.
В края на септември най-големият център за танци и изкуства в областта UN BESO art & dance center отваря нови групи за всички възрасти. Децата могат да се запишат за уроците по латино танци. За възрастните са предвидени тренировки по бачата, зумба, народни танци и Strong зумба. За първи път в центърът ще предложи HIIT тренировки и стречинг. Пълната програма на занятията можете да намерите в сайта www.unbeso.bg

ПРОГРАМА НА ФЕСТИВАЛА:
11 септември 2020 /петък/
19:00 - Урок по Zumba за деца с UN BESO  
 20:00 - Урок по Zumba за големи с Борислав Иванов
 21:00 - Zumba парти
12 септември 2020 /събота/  Уроци:
 14:00 – 14:50 - SALSA NY style с Un Beso /Велико Търново/
 15:00 – 15:50 - RUEDA с Salsa Cubana /Велико Търново/
 16:00 – 16:50 - BACHATA с Royce Dance Studio /Пловдив/
 17:00 – 17:50 - CHA CHA CHA с Royce Dance Studio /Пловдив/
 20:00 – 21:00 - Шоу спектакъл
 21:00 – 22:00 - Концерт на GEORGE DICE /Румъния/
 22:00 – 01:00 - Латино парти  
13 септември 2020 /неделя/
 12:00 - Горещо салса кафе
Всички събития са с ВХОД Свободен  

 


Ключови думи
Ун Бесо
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати