Петък, 30 Сеп 2022
            
Политика

Бюлетините за избора в БСП вече са доставени по общини

  09.09.2020 11:32
Бюлетините за избора в БСП вече са доставени по общини

570 бюлетини за вътрешнопартийния избор на 12 септември са доставени за Горнооряховската партийна организация. 501 са социалистите в общината, включени в избирателните списъци. Те ще могат да дадат гласа си за първия пряк избор на партиен лидер в България. Това са хората с членство в БСП към 31 декември 2019 г. В три секции – една стационарна и две подвижни, ще гласуват в Горнооряховско. Първата секция е в щаба на БСП в новата сграда до Електротехникума. В основното помещение там ще са членовете на комисията и урната, а в друга стая ще става попълването на бюлетината. На разположение на избирателите ще има материали с кратко представяне на всички петима кандидати.

Другите две секции са подвижни. Секционните комисии ще обиколят с урната всички селища на общината, където има партийни организации в два лъча и по вече оповестен график. И трите секции са от по пет члена, които след края на избора ще разпечатат урните и ще преброят гласовете. Гласуването започва в 7 часа сутринта и приключва в 19 часа. След това общинската избирателна комисия ще обобщи трите протокола. Гласуването става с интегрална бюлетина, в която са имената на петимата кандидати, като избирателите трябва да поставят своя знак в квадратчето преди името на избраника си.

Направили сме всичко за честен избор, в който всеки да изрази своя глас без притеснения за манипулация. Благодаря за съдействието на Община Горна Оряховица, която ни предостави общински помещения във всички селища, където да поставим урните си. В повечето селища ще се гласува в пенсионерските клубове, в Първомайци урната ще е в Читалището, в Поликраище в кметството, а в Долна Оряховица – в Младежкия дом. Ние ще осигурим дезинфекция на помещенията и дезинфектанти за всички гласуващи, коментира общинският председател Огнян Стоянов.


Ключови думи
БСП избори Огнян Стоянов бюлетини
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати