Събота, 13 Мар 2021
            
Спорт

34 автомобила застават на старт в осмото планинско изкачване „Раховец Лясковец 2020”

  05.09.2020 13:03
34 автомобила застават на старт в осмото планинско изкачване „Раховец Лясковец 2020”

34 автомобила преминаха административен и технически преглед и вече се готвят за старта на осмото издание на планинското изкачване „Раховец Лясковец”. Състезанието е трети кръг от Националния планински шампионат и по трасето под Петропавловския манастир ще стартират всички лидери и претенденти за първите места в генералното класиране.

Първият старт от първенството в Шумен бе спечелен от Пламен Камбуров, а вторият от Мирослав Ангелов. И двамата имат по едно състезание, така че временен водач в генералното класиране е Александър Бурдинов, завършил втори и в двата старта. Втори във временното подреждане е Искрен Веселинов. И четиримата ще се конкурират за победата в „Раховец Лясковец 2020”. За Камбуров и Ангелов дори се смята, че имат автомобили, готови да подобрят рекорда на трасето – 2,00,01 мин., поставен от Юлиян Телийски през 2018 г.

На стар застават и идейният баща на състезанието – Тодор Тодоров, както и прокурорът Емил Денев. За първи път в екстремната надпревара ще участва и дама – Вилияна Дякова от Аксаково.

Административно-техническия преглед по традиция бе направен пред Община Горна Оряховица, където бе и представянето на състезателите и официалното откриване. С пожелания за безаварийно състезание, удовлетворение за всички и победа за най-добрите към пилотите се обърнаха представителите на организаторите – президентът на АСК „Етър рейсинг” Димитър Стефанов, зам. кметовете на двете Общини – Стефчо Алипиев на Горна Оряховица и Росица Господинова на Лясковец.

След откриването колоната бе ескортирана до трасето, което започва от Стадиона в Лясковец и свършва до Петропавловския манастир. Днес са тренировките, а същинското състезание е утре. Началото е в 11 часа, ако няма проблеми, награждаването вероятно ще е около 14:30 часа. Публиката вече добре познава трасето и знае къде са най-добрите и безопасни места за наблюдаване. Бъдете внимателни, спазвайте маркировката за зрители и пазете децата, спазвайте и препоръките за здравна безопасност, препоръчаха организаторите на феновете, които ще искат да видят в действие най-добрите планински пилоти.


Ключови думи
планинско изкачване Раховец Лясковец 2020 Михаил Ангелов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати