Неделя, 14 Мар 2021
            
Култура

Художникът Пламен Терзиев представи юбилейната си изложба „Живопис“ в Свищов

  04.09.2020 11:41
Художникът Пламен Терзиев представи юбилейната си изложба  „Живопис“ в Свищов

На 3 септември в Художествена галерия „Николай Павлович“ в Свищов бе открита юбилейната изложба „Живопис“ на художника Пламен Терзиев. По случай своята 60-годишнина,  свищовският художник представи експозиция, съдържаща 35 негови творби – абстракция, пейзаж и тематична композиция, рисувани през различни периоди от живота му.
Главният уредник на галерията Пламен Симеонов подчерта, че Пламен Терзиев е човек посветен на любовта към изкуството, към рисунката, към картината, към самата природа. Той проследи професионалния път на автора и акцентира, че юбилейната изложба представя голяма част от творчеството на Терзиев, с което би могла да се нарече и ретроспективна.
Изложените живописни платна представляват основно пейзажи от Свищов, от Балкана и река Дунав, която е един от любимите обекти на автора. По-голямата част от картините са изпълнени с маслени бои върху платно, а сред тях има представени и няколко пастела.
Това е петата самостоятелна изложба на Пламен Терзиев, който освен художник, е и преподавател по изобразително изкуство в свищовското СУ „Димитър Благоев“. На откриването той бе приветстван от Таня Ликова, главен експерт в дирекция “Култура и културно наследство“ към Община Свищов и от директора на училището Цветанка Кирова. Двете дами го поздравиха за дългогодишния професионален и творчески път, като му пожелаха да предаде на своите ученици любовта към изкуството.
Експозицията ще остане в Художествена галерия „Николай Павлович“ през следващите две седмици и ще бъде на разположение на всички желаещи да я разгледат.


Ключови думи
Пламен Терзиев изложба Свищов Николай Павлович
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати