Вторник, 04 Oct 2022
            
Общество

Започна новата учебна година във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”

  01.09.2020 14:05
Започна новата учебна година във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”

Новата учебна година във Великотърновския университет бе открита с поредица от срещи със студентите от първи курс, задочна форма на обучение.

Деканските ръководства на два от най-старите факултети в университета – Филологическият и Историческият – събраха в Аулата на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ бъдещите филолози, историци, географи, учители по български език и информационни технологии, за да им представят електронната система „Е-студент“ и да им разяснят работата с нея.

Проф. д-р Ценка Иванова, декан на Филологическия факултет, и доц. д-р Николай Кънев, декан на Историческия факултет, приветстваха първокурсниците с топлото „Добре дошли във Великотърновския университет!“.

Ръководството на университета беше подготвило като подарък за всеки първокурсник предпазна маска, а срещата протече при строго спазване на всички противоепидемиологични мерки.

Университетското издателство беше подредило щанд във фоайето на Аулата с най-новите издания – учебници, учебни помагала, монографии, списания, юбилейни сборници, годишници и друга академична литература.

По-рано през деня такава разяснителна среща беше проведена и със студентите от Юридическия факултет.

 График на срещите със студенти в първи курс, задочна форма на обучение по факултети може да видите на www.bit.ly/31nBsqp

 


Ключови думи
ВТУ нова учебна година
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати