Сряда, 28 Сеп 2022
            
Общество

Свищовско училище спечели първа награда в международен конкурс за учители

  01.09.2020 07:41
Свищовско училище спечели първа награда в международен конкурс за учители

Свищовското СУ “Николай Катранов” спечели първа награда в Международния конкурс за учители „Извънкласните и извънучилищните дейности – за устойчиво качествено обучение и възпитание на учениците”, проведен в СОК “Камчия” на 30.08.2020 г.
Конкурсът се провежда за 7-ми път и е организиран от Синдиката на българските учители съвместно със СОК ``Камчия`` и Фондация ``Устойчиво развитие за България``. Тази година акцентът бяха промените в климата и устойчивото развитие, както и възпитанието на младите в ценностите на екологичната отговорност и социална ангажираност. Над 150 учители от цялата страна изпратиха своите разработки, в които обобщават и мултиплицират педагогическия си опит и предлагат идеи по темата. Участниците бяха оценявани от жури с председател проф. Нели Бояджиева от СУ
``Св. Климент Охридски``.
Старши учителите в начален етап Стефка Николаева и Петя Попова от СУ ``Николай Катранов`` са отличени в категория ``Извънкласни дейности I – XII клас`` в раздела ``Добри практики``. Двете избират за разработката си заглавието ``Природа и деца – бъдещето на света``.
Сърдечна благодарност изказва училищното настоятелство и ръководстото на  СУ “Николай Катранов” за оказаната подкрепа както на своите колеги, така и на отдел ”Образование” към Община Свищов.
В същия конкурс от участниците от област Велико Търново със специални награди от председателя на СБУ са отличени педагогическият съветник в Спортното училище ``Георги Живков`` във Велико Търново Мирослава Петърчева за проекта ``Зелен оазис в училище`` и учителят в ДГ ``Пролет`` в старата столица Валентина Илиева.


Ключови думи
СУ Николай Катранов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати