Сряда, 28 Сеп 2022
            
Спорт

Планинското изкачване „Раховец Лясковец 2020” ще се проведе на 5 и 6 септември

  30.08.2020 09:28
Планинското изкачване „Раховец Лясковец 2020” ще се проведе на 5 и 6 септември

Втори опит да се проведе автомобилното състезание „Раховец Лясковец” тази година правят организаторите от „Етър рейсинг клуб”, Автомобилна федерация на България и двете общини – Горна Оряховица и Лясковец. По график „Раховец Лясковец”, което е кръг от планинския шампионат на България, трябваше да е на 11 и 12 юли. Точно тогава обаче Областният кризисен щаб препоръча да се отменят всички масови прояви и състезанието отпадна. Сега се прави организация наново, като състезателите подават заявки за участие до 31 август. Още в първите дни след обявяване на новите дати са подадени близо 20 заявки. Сред първите и тази на великотърновския пилот и състезател на „Мегапорт Рейсинг” Мирослав Ангелов.

Точно в това състезание миналата година Ангелов спечели първата си победа в генерално класиране от планинския шампионат. Миналата неделя той спечели и старта „Осогово”.

По план на 5 септември ще е техническата и административна проверка на автомобили и пилоти, която се прави пред Общината в Горна Оряховица. Там ще е и официалното откриване на състезанието в 12 часа на 5 септември. От там автомобилите се изтеглят за тренировки към трасето от Стадиона в Лясковец до Петропавловския манастир. Същинското състезание е на 6 септември от 11 часа.


Ключови думи
планинско изкачване раховец лясковец мирослав ангелов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати