Вторник, 27 Сеп 2022
            
Култура

С оперетата „Хубавата Елена“ на 26 август закриват „Сцена на вековете“ на Царевец

  26.08.2020 09:13
С оперетата „Хубавата Елена“ на 26 август закриват „Сцена на вековете“ на Царевец

С оперетата на Жак Офенбах „Хубавата Елена”, представена от Държавна опера – Варна, се закрива тазгодишното издание на фестивала „Сцена на вековете”. Началото на спектакъла е в 21:00 ч. на 26 август.

В деня на представлението билети се продават и на касата на Туристическо-информацинния център пред Царевц.

Специален подарък от Община Велико Търново за зрителите на спектакъла ще бъде аудио-визуалното шоу „Царевград Търнов – звук и светлина“, което ще бъде излъчено след края на представлението.

„Хубавата Елена“ от Жак Офенбах – една от най-новите постановки на Държавна опера – Варна, която преди броени дни обра овациите на премиерата си в Летния театър на морския град, ще бъде представена на фестивала „Сцена на вековете“ във Велико Търново. Постановката е на 26 август от 21:00 в крепостта Царевец, а ценителите в старопрестолния град вече очакват с интерес поредния спектакъл от превърналите се в традиция гастроли на Варненската опера.

Ефектният декор и античните костюми ще се впишат в историческата среда на крепостта със стил, а солистите, хорът, балетът и оркестърът на Театрално-музикален продуцентски център-Варна, окрилени от успеха на премиерата, ще поднесат пищно зрелище, сплетено от драматична игра, оперно пеене и танц.

Постановката е на доайена на оперетното изкуство у нас проф. Светозар Донев, хореограф е Анна Донева, сценограф – Иван Токаджиев, костюмограф – Ана-Мария Токаджиева. Диригент на спектакъла във Велико Търново ще бъде Стефан Бояджиев, диригент на хора – Цветан Крумов. В главните роли ще влязат актьорът от Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ Александър Мутафчийски – Менелай, заедно със солистите на Варненската опера Пламен Долапчиев – Парис и Велин Михайлов – Калхас, а в ролята на Хубавата Елена ще видим Илина Михайлова.

 


Ключови думи
Хубавата Елена Жак Офенбах Сцена на вековете Царевец
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати