Сряда, 17 Мар 2021
            
Спорт

Президентът на ХК „Локомотив”: Вече сме готови да се борим за място в европейските турнири

  25.08.2020 10:35
Президентът на ХК „Локомотив”: Вече сме готови да се борим за място в европейските турнири

В навечерието на новият хандбален сезон 2020/2021 г. разговаряме с Йордан Димитров – председател на УС и ст. треньор на ХК „Локомотив" ГО след първата тренировка на мъжкия отбор за новия сезон.

-Г-н Димитров, след пет месеца прекъсване отново сте в залата с отбора. Традиционният въпрос за този период на годината е как ще премине подготовката?

 - Липсваше ни тази атмосфера. След дългата пауза отново сме заедно. За радост всички сме здрави, нямаме кадрови проблеми. Говорил съм с всеки състезател. Момчетата са много мотивирани за работа. Има настроение в отбора и това ме радва. Подготовката ще премине предимно в домашни условия. На 12 и 13 септември ще участваме в турнир „Тодор Хънков“ в Бургас. Участие ще вземат още отборите на „Спартак“ Вн, „Добруджа“, „Чардафон“, „Осъм“ и домакинът „Фрегата“. Това ще бъдат и контролни мачове за нас. След това продължаваме в залата и смятам, че ще се подготвим добре за битките, които ни предстоят през новата кампания.

-Откакто се завърнахте в „Локомотив“, Вие налагате в „А“ група момчета от нашата школа. Ще продължи ли тази политика и през новия сезон?

 - Целта ни е да развиваме собствените си кадри. Инвестираме в състезатели и треньори от нашия клуб. Това дава много добри резултати. Юношите и младежите трупат ценен опит в „А“ група. Всяка година постигаме все по-добри резултати и класиране. При подрастващите за този период имаме четири шампионски титли и четири Купи на България при 16 г. и 19 г. Това показва, че сме в правилната посока.

-Да очакваме ли нови попълнения или отново ще разчитате само на местни състезатели?

 - Горна Оряховица се развива и се утвърждава като водещ център. Доказателство за това е, че запазваме ядрото на отбора. От миналия сезон нямаме напускащи състезатели. Завръща се Димитър Грозев, който завърши висшето си образование и от новия сезон отново ще облече фланелката на родния клуб. Владислав Йоргов се прибра от Белгия, ще продължи да учи в България и да се състезава за нас. Водим разговори и с други състезатели, които да привлечем. Това са играчи с голям опит в националния отбор и в европейските клубни турнири. С тяхното идване ще се засили вътрешната конкуренция в отбора. Аз ще имам по големи възможности в мачовете, за да продължа да налагам съвременен стил на игра.

-Ударна селекция, целите се нависоко. Да разбираме ли, че стягате шампионски отбор?

-Шампионският манталитет е заложен в „Локомотив“ още от създаването му преди 50 г. Затова винаги си поставяме високи цели и сме доказали, че можем да ги постигнем. Продължаваме разрастването и развитието на ДЮШ. Целите там са медали от всички първенства и възрасти. При мъжете е време вече да влезем във финалната четворка, да се борим за шампионската титла и купата на България. Това ще изведе „Локо“ на европейския коловоз.

В началото на 2019 г., когато ми предложиха да оглавя УС на „Локомотив“ в процеса на разговора ми подхвърлиха „до три години в Европа“. Аз се стъписах и леко смутен обещах. Сега вярвам, че можем да играем в Европа. Така, че това е следващата задача. Имаме подкрепа и тук е момента да благодаря на Община Горна Оряховица в лицето на кмета - инж. Добромир Добрев, на председателя на Общинския съвет - Димитър Николов, на зам. кмета,отговарящ за спорта - Стефчо Алипиев, че повярваха в нас. Благодаря на всички спонсори, рекламодатели, деятели, които вярват в каузата ХК „Локомотив”! Нека сме здрави, за да отворят залите и фенове да се насладят на любимата игра!


Ключови думи
хандбал Локомотив Йордан Димитров
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати