Събота, 01 Oct 2022
            
Култура

Мюзикълът „Зех тъ, Радке! Зех тъ!” представят за първи път в Летния театър във Велико Търново

  24.08.2020 11:36
Мюзикълът „Зех тъ, Радке! Зех тъ!” представят за първи път в Летния театър във Велико Търново

Мюзикълът „Зех тъ, Радке! Зех тъ!” ще бъде представен за първи път на откритата сцена на Летния театър в парк „Марно поле“ във Велико Търново. Представлението е на 25 август (вторник) от 20,30 часа. С обичаното заглавие започва Маратонът на българските спектакли, подготвен от екипа на Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов”. Билети се продават на касата на МДТ, а в деня на представлението ще могат да се закупят и пред Летния театър.

Спектакълът „Зех тъ, Радке! Зех тъ!” е създаден по комедията „Михал Мишкоед” на Сава Доброплодни и музика на Димитър Вълчев, а текстът на песните е на Миряна Башева. Великотърновският театър е първият в България, който поставя „Зех ть, Радке! Зех ть!” като мюзикъл, след популярния през 70-те години на миналия век телевизионен вариант на Хачо Бояджиев. Сега спектакълът се приемат с огромна радост и бурни аплодисменти от публиката в цялата страна.

Постановката е истинска комедия на нравите и страстите, а текстът носи характера на българщината. Ролите изпълняват Иван Митев, Милен Иванов, Стефка Златкова, Силвия Шекилова, Полина Петкова, Виктор Терзийски, Валерия Пейчева, Стефан Методиев, Йордан Чейреков и др. Режисьор на мюзикъла е Гълъб Бочуков, диригент-постановчик е Игор Богданов, а диригент Васил Вълчев. Над сценографията работи Лидия Къркеланова, хореографията е на Катя Богданова, а хормайстор – Яница Брънзелова.

Още две популярни заглавия от афиша на великотърновския театър са  включени в Маратона на българските спектакли. На 1 септември великотърновци и гостите на града ще могат да гледат в Летния театър най-новото заглавие на МДТ - „Гераците“. Спектакълът представя класически прочит на обичаната повест на Елин Пелин, а в него участва целият драматичен състав на театъра. На 9 септември е представлението на оперетата „Българи от старо време“ по едноименната повест на Любен Каравелов.

Спектаклите на МДТ „Константин Кисимов“ в Летния театър се осъществяват с любезното съдействие на Община Велико Търново. При лоши метеорологични условия представленията ще се проведат в голяма зала на театъра.  


Ключови думи
Зех тъ Радке Летен театър Велико Търново ДМТ Константин Кисимов мюзикъл
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати