Сряда, 28 Сеп 2022
            
Темида

Смърт на един от обвиняемите отлага делото за убийство на скитник в Горна Оряховица

  21.08.2020 16:51
Смърт на един от обвиняемите отлага делото за убийство на скитник в Горна Оряховица

Смъртта на един от обвиняемите отлага делото за убийството на клошар, извършено преди повече от една година в изоставена сграда срещу Болницата в Горна Оряховица. На 1 май 2019 г. в изоставена сграда на ул. „Отец Паисий”, обитавана от клошари, бе намерено тяло на мъж, идентифициран по-късно като Дончо Й. от Левски на 59 г., водещ скитнически начин на живот. След аутопсията бе установено, че мъжът е умрял след побой, а скоро след това бяха арестувани и обвинени двама негови приятели, също скитници.

В края на есента пред Съда се изправиха Даниел Д. от Горна Оряховица на 42 години и Ангел Х. от Добри дял на 49 г. Те са обвинени, че „в съучастие като извършители, умишлено умъртвили другиго – Дончо Д. Й. от гр. Левски, чрез нанасяне на множество удари с юмруци и ритници в областта на главата и тялото на Й., с което му причинили открита черепно-мозъчна травма, като убийството е извършено по особено мъчителен начин за убития с оглед броя и вида на уврежданията, и с особена жестокост, изразяваща се в причиняването на множество травми в областта на гръдния кош, корема и крайниците на Й.”.

Влошеното здраве на един от обвиняемите обаче забави делото, а в началото на август Даниел Д. е починал в болница в София. Така че на 21 август Окръжният съд във Велико Търново реши да прекрати наказателното производство по делото по отношение на Даниел И. Д., след което даде ход на делото по отношение на Ангел Х. Х.

ВТОП пожела да бъде разпитан свидетел, който към настоящия момент е настанен в психиатрично заведение, и с оглед на способността му да свидетелства, да бъде назначена съдебно психиатрична експертиза. Въпросният свидетел всъщност е небезизвестният в Горна Оряховица Бисер Дявола. Съдът допусна назначаването на експертизата и насрочи делото за 15 септември.


Ключови думи
убийство скитник Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати