Сряда, 28 Сеп 2022
            
Общество

Десет пожара заради огън на открито са станали за ден в областта, мъж е загинал край Свищов

  08.08.2020 14:49
Десет пожара заради огън на открито са станали за ден в областта, мъж е загинал край Свищов

46-годишен мъж е загинал в пожар във вилната зона на Свищов, съобщава Пресцентърът на МВР. На 07.08.2020 г. в 19:31 часа в ОЦ при РДПБЗН - Велико Търново е получен сигнал за пожар във вила, във вилна зона в гр. Свищов, община Велико Търново. Произшествието е ликвидирано с 2 пожарни автомобила от РСПБЗН – Свищов. Загинал е мъж на 46 г. Причините се изясняват.

В цялата страна само за 7 август са ликвидирани 274 пожара. В областите Варна, Ямбол, Сливен, Хасково горят земеделски земи и гори. Най-тежко е в Хасковско, където на територията на общините Тополовград, Харманли, Хасково и Димитровград е въведено бедствено положение.

Във Великотърновска област само за един ден – 6 август, са гасени десет пожара, предизвикани от небрежно боравене с открит огън в условия на силен вятър. Пожарни автомобили са реагирали на сигнали в Алеково, Козловец, Ореш в Свищовска община, Вързулица и Иванча в община Полски Тръмбеш, Драганово в Горнооряховска община, Бяла черква и Долна Липница в община Павликени и Ново градище в община Стражица.


Ключови думи
пожар огън загинал Свищов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати