Сряда, 28 Сеп 2022
            
Спорт

Община Априлци, БФШ 1928 и ШК „Асеневци” посрещат най-добрите шахматисти от цяла България

  08.08.2020 06:51
Община Априлци, БФШ 1928 и ШК „Асеневци” посрещат най-добрите шахматисти от цяла България

Държавните индивидуални първенства по шахмат за момичета и момчета до 8 и 10 години тази година ще се проведат в гр. Априлци. Курортният град ще посрещне над 120 гости от цялата страна, а участниците в престижното състезание ще бъдат повече от 70.
В периода от 9 до 16 август ще се изиграят три различни дисциплини: класически, ускорен шахмат и блиц, в зависимост от времето за мислене на състезател. Всеки един от турнирите ще излъчи шампион на България. Шахматните клубове изпращат най-добрите си състезатели, които ще се борят в шампионатите, а най-добре представилите се деца ще представят страната ни на световната и европейска сцена. Това са най-дългоочакваните и сериозни първенства, за които децата се подготвят през цялата година.
Доверие за отговорната задача по организацията на  държавните първенства за втора година подред „БФШ 1928” гласува на великотърновския шахматен клуб „Асеневци”. „Търсейки подходящо място за провеждане на първенствата, минахме през много различни места из България. Оглеждахме се за  тихо и спокойно място, където децата ще могат да се отдадат на шахматната игра, но в същото време и да имат възможност за разтоварване и разходки. Така стигнахме до гр. Априлци и останахме очаровани от красивата природа наоколо. Кметът на Община Априлци инж. Тихомир Кукенски искрено се зарадва на идеята ни и заяви пълната си готовност и желание за съдействие. Априлци е чудесно място за провеждане на мероприятието, намира се в центъра на България, курортно селище е, има басейни, екопътеки, исторически музей, забележителности и чудесни и усмихнати хора. Сигурни сме, че гостите на турнира ще останат с много хубави спомени и емоции.”, споделят организаторите на първенствата и ръководители на ШК „Асеневци” Цвета Галунова и Даян Нинов.
Между шахматната програма ще има и развлекателна такава. Предвидени са забавни вечери, ще бъдат посетени различните забележителности в околността, а в един от дните лично кметът на Община Априлци инж. Кукенски ще разходи гостите на турнира до едно от най-красивите и панорамни места в околността, от където се вижда целия град и магичната природа, която го заобикаля.
„Сърдечно благодарим на инж. Тихомир Кукенски, цялото ръководство на Община Априлци, Марин Стаевски, Кирил Балджиев, Йордан Ковачев и всички останали, които спомагат за организирането на първенствата.”, споделят още Цвета Галунова и Даян Нинов от ШК „Асеневци”.


Ключови думи
Даян Нинов Цвета Галунова ШК Асеневци Априлци
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати