Събота, 24 Oct 2020
            
Спорт

Димитър Николов: Пожелавам на „Локомотив“ да остане социален феномен

  05.08.2020 19:10
Димитър Николов: Пожелавам на „Локомотив“ да остане социален феномен

Успех в новото първенство пожелаха на футболистите от „Локомотив“ председателят на Общинския съвет Димитър Николов,  зам.-кметът Стефчо Алипиев, в чийто ресор е спортът, председателят на Постоянната комисия по младежта и спорта към местния парламент Георги Бижев и клубната легенда и член на Управителния съвет на клуба Ангел Минчев.
Благодарих на футболисти и треньори, че повярваха в идеята „Локомотив“ и им пожелах да играят така, че да дават самочувствие и идентичност на горнооряховчани. Горна Оряховица е средно голям град, но не ражда малки хора. Включително във футбола – тук са се изградили имена като Ангел Минчев, Милчо Сирмов, Марин Байчев... Най-големият успех на Община Горна Оряховица е, че успя да съхрани клуба и отбора въпреки тежката за всички обстановка. Направихме го и заради публиката, която горещо подкрепя своя отбор, и за момчетата от местната школа, които знаят какво е „Локомотив“ за Горна Оряховица, коментира Димитър Николов.
Младите трябва да компенсират липсата на опит и майсторство със себераздаване, а от професионалистите, които сме привлекли този сезон, разчитаме да ги напътстват и да бъдат толерантни към грешките им. Защото всеки трябва да направи своите грешки, това е част от растежа. Пожелавам „Локомотив“ да остане социален феномен, да играе съвременен, атакуващ и най-вече привлекателен футбол, допълни председателят на Общинския съвет.
Стефчо Алипиев пожела успех на отбора от името на кмета инж. Добромир Добрев и от свое. Георги Бижев пък ги увери, че имат безрезервната подкрепа на целия град, на Общината, бизнеса, на всички спортни деятели, и изказа благодарности и към Иво Димитров. Да се докажат на терена бе заръката на Ангел Минчев.
Ръководството е осигурило много добри условия за тренировка. От момчетата се иска само да играят. Вярвам, че още в събота срещу „Нефтохимик“ ще зарадват своята публика, каза още Димитър Николов.


Ключови думи
ОФК "Локомотив" Димитър Николов Общински съвет Ангел Минчев Георги Бижев Стефчо Алипиев