Вторник, 27 Сеп 2022
            
Общество

ВиК за теча под А1: Защо снимате, не виждате ли, че нарочно е оставено да тече, всяка нощ нещо в квартала гърми

  04.08.2020 16:19
ВиК за теча под А1: Защо снимате, не виждате ли, че нарочно е оставено да тече, всяка нощ нещо в квартала гърми

Два дни от противопожарен кран под офиса на А1 в Горна Оряховица се излива обилно питейна вода. Хората се гневят, все пак тази вода им влиза в сметката, опитват се да подадат сигнал, но, уви, телефоните на ВиК мълчат.

Оказва се, че течът е нарочен и контролиран. Така щяло да е, докато се нормализира налягането в мрежата в квартала. Всеки ден в квартала има аварии, призна един от служителите на ВиК, който всъщност се опитва да забрани снимките. „Защо снимате, не виждате ли, че нарочна е оставено да тече. Всяка нощ в квартала гърми. Най-лесно е да извадите фотоапарата и да снимате”, протестира той.

Откъде трябва да разбираме, че да тече вода по улицата е нормално, не е ясно. Не го разбират и хората с жилища, офиси и магазини наоколо, които открито роптаят, че в канала изтичат парите им.

Човекът вероятно е прав. Не им е лесно на екипите, които нямат почивен ден цяло лято и отстраняват авария след авария. Но какво са виновни хората, които имат късмет да живеят на центъра с водопровод на 50 години, който избива ден през ден?! Поне едно обяснение им се дължи. Само че ВиК явно не брои за нищо Горна Оряховица, дори не й отделя място на сайта си за аварии. Нищо че Горнооряховска община е вторият по дял след държавата акционер в дружеството.

Елена ВЕЛКОВА


Ключови думи
ВиК авария теч А1
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати