Вторник, 16 Мар 2021
            
Спорт

Милчо Сирмов, старши треньор на „Локомотив“: Първа лига ще бъде тема след 2-3 години

  04.08.2020 13:10
Милчо Сирмов, старши треньор на „Локомотив“: Първа лига ще бъде тема след 2-3 години

Със старши треньора на „Локомотив“ разговаряме в навечерието на новия футболен сезон.

-Г-н Сирмов, с каква нагласа и цели гледате към новия шампионат във Втора лига?
-Целта е по-добро класиране от последния сезон. По-важното е, че „Локомотив“ бе съхранен в условията на пандемия и строги ограничителни мерки, включително и за икономиката. От 23 картотекирани футболисти, 10 са в юношеска възраст. От 20 полеви състезатели, 9 са юношите. Отделно две момчета от школата също се готвят с първия отбор. Аз, треньорският ми екип и ръководството работим с дългосрочна концепция за развитие на клуба. Това, което ми е сведено като приоритети от ръководството, е налагането и изграждането на собствени футболисти, финансово оздравяване на клуба, изграждане на собствен интернат за подрастващи  и подобряване на спортната инфраструктура.

-Доволни ли сте от новопривлечените състезатели?
-13 са външните състезатели - 4 от миналата година и 9 новопривлечени през паузата. Фондът за работни заплати е лимитиран с оглед плана, който прилагаме за финансовото оздравяване на клуба. Имената, които са  добре познати на футболната общественост, са Владислав Мирчев, Иван Вълчанов, Джунейт Яшар. Това са футболисти със солиден професионален опит, включително и международен.  От тях очаквам да поведат и да дават самочувствие на малките.

-Как бихте коментирали показаното в контролните срещи?
-Бих говорил за контролите, изиграни след карантината. За мен резултатът 1:1  с носителя на Суперкупата „Локомотив“/Пд/  е реален. Започнахме с Бакърджиев, Цачев и Иван Иванов, които до този мач са играли буквално детски футбол и са гледали Димитър Илиев и компания само по телевизията. Останах доволен от показаното. Мачът с втория отбор на „Етър“ 5:1 не виждам смисъл да го коментирам. Резултатът с „Черно море“ е леко подвеждащ. Отново започнахме с трима юноши срещу първия им отбор през първата част, която загубихме с 3:1, но ако бяхме се възползвали от своите възможности, можеше да е и 2:2. През втората част юношите на „Черно море“ победиха нашите юноши с 3:0, но с уговорката, че техните юноши са победители в елитната група. Имаше и добри неща в нашата игра и забележки, които вече съм отправил към отбора. Изводите са направени, най-важният мач предстои.

-Какво ще кажете за асистентите, които попълниха щаба ви?
-Витомир Вутов е име и инвестиция за нашия клуб. Очаквам  израстване на вратарите, както в първия отбор, така и за методиката на работа в школата. Марин Байчев е познато име за „Локомотив“. Привлечен е в щаба, водени от идеята, че познава добре както юношите в първия състав, така и всички перспективни млади играчи, които поетапно ще трябва да бъдат интегрирани в представителния отбор. Това са колеги и професионалисти, с които се разбирам и работя прекрасно.

-Какъв стил на игра искате да видите от своите избраници през новия шампионат?
-Искам да виждам агресивен „Локомотив“ с ядро от собствени футболисти.

-Може ли да говорим, че „Локомотив“ може да погледне и към местата, даващи право на участие в Първа лига?!
-За Първа лига ще можем да говорим след 2-3 години, ако се придържаме към предварително начертания план. Този сезон е преходен. Целта е да интегрираме колкото се може повече собствени и млади футболисти, които да играят атакуващ и привлекателен за публиката футбол.


Ключови думи
Милчо Сирмов Локомотив Първа лига
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати