Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Култура

Димитър Николов с предизвикателство към четящите

  02.08.2020 07:56
Димитър Николов с предизвикателство към четящите

Предизвикателство отправя председателят на Общинския съвет в Горна Оряховица Димитър Николов. То е наречено ``С книга през лятото`` и цели да провокира интереса на малки и големи към книгите и четенето.
Книгите са най-мъдрите съветници и най-търпеливите учители. Позволявам си да перифразирам и цитирам изкуствоведа, журналист и общественик Чарлз Елиът, тъй като съм напълно съгласен с тези му думи. Убеден съм, че и много жители на нашата община вярват в тях, казва Николов.
„С книга през лятото“  ще се реализира със съдействието на Библиотеките в Горна Оряховица, Долна Оряховица и Поликраище. Най-малкият и най-възрастният читатели, заели и прочели най-много книги в периода 15 юли – 15 септември, ще получат награда от Димитър Николов. Наградите, разбира се, ще бъдат книги. Ако пандемията позволи, те ще им бъдат връчени от популярно лице. Кой е човекът - на този етап се пази в тайна.
Надявам се и това да провокира интереса у четящите, особено сред децата, и те да разгърнат колкото се може повече страници през това нестандартно лято, допълва председателят на горнооряховския Общински съвет.


Ключови думи
Димитър Николов Общински съвет С книга през лятото
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати