Петък, 30 Сеп 2022
            
Спорт

„Етър” загуби последната си контрола

  01.08.2020 08:09
„Етър” загуби последната си контрола

„Етър” загуби с 3:0 от „Ботев” (Пловдив) последната си контрола от подготовката, но игра добре и създаде доста положения, които за жалост не успя да реализира. Мачът се игра на стадион „Трейс Арена” в Стара Загора.
Още в 8-ата минута Антонио Вутов бе съборен в наказателното поле и реферът отсъди дузпа. От бялата точка Тодор Неделев стреля в обратния ъгъл на Христо Иванов за 1:0. Етърци действаха съвсем равностойно, като двата тима предприемаха остри атаки към двете врати. В 14-ата минута "Етър" пропусна да изравни - бърза атака изведе Милчо Ангелов на добра позиция, той финтира Бандаловски и стреля от 20 метра, но топката мина на сантиметри покрай гредата.
„Канарчетата” също имаха възможност – в 22-ата минута атака с едно докосване завърши с извеждащо подаване на Атанас Илиев към Цикарски, който остана очи в очи с Христо Иванов, но стреля в тялото му. Втора възможност да изравни имаше „Етър” в 29-ата минута отново пред Милчо Ангелов, чийто опасен удар бе спасен от вратаря Янко Георгиев. Към края на полувремето териториалният превес на „Ботев” се засили. В 36-ата минута Атанас Илиев бе изведен от Неделев, но стреля покрай вратата.
В самия край на полувремето обаче „болярите” натиснаха и пропуснаха две отлични възможности. В 44-ата минута Бандаловски върна рисковано към Янко Георгиев, който се опита да избие топката, тя рикошира в тялото на нападател и мина над вратата. Още в следващата атака нова опасен пробив отляво завърши с удар на Антон Огнянов към горния ляв ъгъл на вратата на "Ботев", но след лек рикошет топката излезе в корнер.
След почивката пловдивчани вкараха почти изцяло нов състав, но също балансиран с опитни играчи, докато Петко Петков в началото пусна само Кольо Станев. Въпреки това първата опасност бе отново за „Етър” - Йосков отляво намери Милчо Ангелов, но от десетина метра той не успя да изравни. Нов пропуск за "Етър" последва в 55-ата минута - силен удар на Пехливанов мина до вратата на Аргилашки.
После съперникът отново натисна и първо Атанас Илиев стреля технично, но встрани от вратата, а в 65-ата минута Шоколаров изведе Кристиян Добрев, който шутира от 15 метра от движение, но вратарят на "Етър" спаси. Все пак в 78-ата минута „Ботев” стигна до втори гол, дело на Иван Василев, който след центриране на Шоколаров от фаул надскочи защитата и прати топката в мрежата. В 88-ата минута капитанът Лъчезар Балтанов с удар от 22 метра направи резултата класически.
"Етър": Христо Иванов, Георги Купенов, Иван Скерлев, Пламен Крачунов, Иван Михайлов, Антон Огнянов, Яни Пехливанов, Дани Пехливанов, Божидар Кацаров, Валентин Йосков, Милчо Ангелов.


Ключови думи
Етър Ботев
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати