Вторник, 27 Сеп 2022
            
Други

Ученичка от СУ „Николай Катранов“ спечели първа награда в международен конкурс

  29.07.2020 06:12
Ученичка от СУ „Николай Катранов“ спечели първа награда в международен конкурс

Първа награда в международния ученически конкурс „Заедно в XXI век“ - 2020 г. завоюва ученичката от СУ „Николай Катранов“ Елеонора Кирилова. Третокласничката е лауреат в първа възрастова група, раздел „Реферати“. Нейната разработка е със заглавие „Когато и песните воюваха“. Ръководител на Елеонора е нейният класен ръководител Стефка Николаева.
Престижният конкурс се организира от Фондация „Устойчиво развитие за България” и Организационен комитет с участието на Синдиката на българските учители, Съюза на българските писатели, Съюза на българските журналисти, Националния дворец на децата, Сдружение „Български антифашистки съюз“, Федерацията за приятелство с народите на Русия и ОНД, Сдружение на приятелите на Русия „Ал. Невски”, Национално Движение Русофили, Представителството на Россътрудничество в България - Руския културно-информационен център, Союз друзей Болгарии – Москва.
Събитието се провежда под патронажа на Посолството на Руската Федерация в Република България и с подкрепата на Министерството на образованието и науката.
Тази година темата на конкурса беше „Мирът – надежда на Планетата“ – 75 години от Победата над хитлерофашизма" и по нея работиха деца от България, Русия, Казахстан и Молдова.

 


Ключови думи
СУ Николай Катранов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати