Събота, 13 Мар 2021
            
Култура

Децата от „Mamma Mia“ канят на концерт в парка

  28.07.2020 15:36
Децата от „Mamma Mia“ канят на концерт в парка Михаела Трънкова

На нетипична сцена ще излязат на 11 август момчетата и момичетата от горнооряховската Детска вокално-драматична студия „Mamma Mia“. Заедно с ръководителя си Емилия Пенчева талантите подготвят концерт в парка. За място са избрали „Детски кът“, а целта им е да вдъхнат поне мъничко позитивизъм на съгражданите си.
Идеята за концерта дойде изцяло от младежите в състава. След репетиция се разхождали в парка и им хрумнало, че във тези времена на напрежение, ограничения и притеснения хората имат нужда от лъч позитивизъм и от музика. Решили да се върнат до репетиционната, за да ми предложат и всъщност още с влизането един през друг въодушевено започнаха да разказват каква е идеята им. Искат да зарадват съгражданите си, да направят нещо ново, сами да организират инициатива, която да повдигне духа на града и да сближи хората. Аз бих допълнила, че усещам носталгията им по изявите на живо на сцената и това за тях е начин на себеизразяване в създалите се обстоятелства в цял свят в момента, разказа Емилия Пенчева.  
В „Mamma Mia“ отдавна имали желание да направят подобна изява и то точно на сцената в парк „Детски кът“. Студията срещнала пълната подкрепа на Община Горна Оряховица и така концертът вече е с фиксирани дата и час.
Притесненията ни са най-вече покрай факта, че месец август е период на отпуски и семейни почивки и няма да се събере публика. Затова децата са в готовност да повторят своя концерт още през септември, живот и здраве. Дори вчера станах свидетел на планове за септемврийската изява, което ме кара да съм горда с тях. Израстват като екип и дори като семейство, креативни са, отговорни, идейни, обичат да се забавляват, споделя още Емилия Пенчева.
В репертоара за концерта сме включили популярни български и чужди песни от различен жанр, за да има за всекиго по нещо любимо и познато. Както досега, при изявите на школата ще звучат изпълнения на няколко езика. Единствената разлика, за наше съжаление, е, че на сцената няма да стъпи целият състав, а само индивидуалните изпълнители, тъй като в условията на извънредно положение аз и родителите преценихме, че е най- добре към момента да преустановим груповите репетиции. Сигурна съм обаче, че съвсем скоро ще възобновим работния процес по старому и разбира се, че в парка – макар и от страната на публиката, ще видим всички деца от вокалните състави, разказва ръководителят на студията. И допълва: Основната ни цел е забавление и добро настроение. Ще се радваме да стане наша традиция. Заповядайте, скъпи съграждани!
Тази есен вокалната студия ще отпразнува 4 г. от създаването си. За този период от време вокалните състави, разделени в три възрастови групи, и камерната театрална трупа завоюваха голям брой  призови места в различни музикални и театрални конкурси в страната. Индивидуалните изпълнители преминаха отвъд границите на България – взеха участие на конкурси в Румъния, Чехия, Грузия и др., и бяха наградени с призови места. А новината от преди няколко часа е страхотен повод за гордост не само за горнооряховчани, а за цялата страна -  солистът на „Mamma Mia“ Стефан Иванов  с изпълнението си на „Man`s world” бе отличен с ГРАНД ПРИ на Международния конкурс „Светът на талантите“ 2020 г., Грузия.
Концертът започва на 11 август в 18 ч. в парк „Детски кът“.

Сн. Михаела Трънкова и личен архив на Стефан Иванов


Ключови думи
Mamma mia Емилия Пенчева
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати