Сряда, 28 Сеп 2022
            
Политика

БСП във Велико Търново с най-много номинации за Корнелия Нинова, Лечева прави интрига на избора

  26.07.2020 19:45
БСП във Велико Търново с най-много номинации за Корнелия Нинова, Лечева прави интрига на избора

Отчетно-изборната конференция на БСП – Велико Търново мина в атмосфера на интриги и разочарование за редовите социалисти. За първи път в историята на партията социалистите ще избират пряко своя председател. Първият тур на вътрешните избори в БСП е насрочен за 12 септември, евентуалният втори тур ще е на 19 септември.
Точно поради значимостта на избора, конференцията във Велико Търново бе белязана от интриги в битката за лидерството. Народният представител Весела Лечева предложи да няма гласуване и всички номинации да бъдат изпратени в Националния съвет на БСП.
Пред BIG5 областният председател на БСП Петко Тюфекчиев определи това като прецедент, с който на практика се отнема правото на мнение на социалистите във Велико Търново. „Досега винаги сме имали правото на мнение, но с предложението на Лечева бяхме лишени от това право. Хората са много огорчени и разочаровани“, сподели Тюфекчиев.
Преди Весела Лечева да наложи решението си, основни партийни организации на БСП във Велико Търново дадоха най-много номинации за лидер на партията на Корнелия Нинова – 52 номинации. Следват Калоян Паргов с 6 предложения, Костадин Паскалев с 3, Кирил Добрев с 2, Дора Янкова и Крум Зарков - по 1.
Вече е избран председателят на БСП – Свищов, съобщи областният председател на БСП Петко Тюфекчиев и това е Анелия Димитрова. В близките дни предстоят още няколко отчетно-изборни конференции в областта – в Елена, Павликени и Лясковец.


Ключови думи
Весела Лечева
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати