Петък, 30 Сеп 2022
            
Политика

Румен Радев във Велико Търново: От гражданската воля се ражда политическата

  24.07.2020 14:45
Румен Радев във Велико Търново: От гражданската воля се ражда политическата

Всички виждате, че България се събуди. И както е казал Вазов: „И в няколко дена тайно и полека народът порасте на няколко века!“. Слушам хората, чета плакатите, виждам млади и стари и мисля, че преживяваме някакво пречистване. Защото след години на лъжи, на унижения българите изричат истината открито, с кураж и достойнство. Изходът е един – оставката на правителството и на главния прокурор и предсрочни избори.
Това коментира във Велико Търново президентът Румен Радев. Той бе в Старата столица за церемонията по присвояване на първо офицерско звание на курсантите от 142-ри випуск "Добруджански" на Националния военен университет „Васил Левски“.
Няма как да одобря рокадите в Кабинета, хората са напълно прави, че това е опит за печелене на време, от който губи България. Най-страшно е, когато няма доверие в управлението, бе коментарът на Радев на приетите днес от Народното събрание промени в правителството.
Трябва да направим така, че да имаме управление, чиито приоритети да бъдат сигурността и благоденствието на българския народ, а не интересите на бизнес кръгове. Управление, което да бъде прозрачно, отчетно и отговорно. Взимам страната на хората. Искам да видя управление, което да налага и да бъде пример за законност и спазване на Конституцията, а не да я погазва. Което да върши смислени реформи, да модернизира страната и да ни интегрира в Европа, а не да ни отдалечава от Европа. Това искам да видя и затова ще се борим всички каквито е нужно конституционни и законови промени да се извършат. Най-важното е, че има силна гражданска воля. А от гражданската воля се ражда политическата воля, коментира още Радев. 


Ключови думи
Румен Радев
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати