Четвъртък, 06 Oct 2022
            
Политика

Корнелия Нинова: Сменят се министри, мафиотският модел остава

  23.07.2020 14:26
Корнелия Нинова: Сменят се министри, мафиотският модел остава

По повод обявените промени в кабинета от премиера Борисов – това е имитация  на промяна. Сменят се министри, мафиотският модел на управление остава.  Този филм сме го гледали 12 пъти – 12 пъти са сменяни министри в този кабинет. Но всичко продължава постарому. Резултатът от действията на премиера е – агонията продължава.
Правителството не чу гласа на хората, които протестират. Те искат оставката на г-н Борисов, а той спасява себе си, вземайки оставки на министри. При това с доста объркани мотиви. Само преди дни, по неговите думи, поиска оставките на министрите Горанов, Маринов и Караниколов заради това, че са свързани с ДПС. А днес ни убеждава, че го прави заради полицейското насилие, проблемите в Комисията по хазарта и раздавани бонуси в Министерството на икономиката. Г-жа Ангелкова е освободена без мотиви – такива не чухме. Очевидно това е сделката с Валери Симеонов - НФСБ да остане в управляващата коалиция.
Целта на днешните действия на премиера е оцеляване на всяка цена, без оглед на последиците за държавата и за народа. Нашата позиция остава непроменена – оставка на Борисов и целия кабинет и предсрочни избори. Не вярваме, че действията му днес ще спрат протестиращите хора. Продължаваме да призоваваме нашите членове и симпатизанти да се включват в протестите в цялата страна до истинската промяна – оставката на целия кабинет и градеж отначало с почтени, умни професионалисти в България.


Ключови думи
БСП министри
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати