Сряда, 28 Сеп 2022
            
Други

Румен Радев и Красимир Каракачанов идват за производството на випуск „Добруджански“ в НВУ

  22.07.2020 12:20
Румен Радев и Красимир Каракачанов идват за производството на випуск „Добруджански“ в НВУ

Президентът на България Румен Радев и министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще присъстват на тържественото присвояване на първо офицерско звание на курсантите и връчване на свидетелствата на кадетите от 142-ри випуск „Добруджански” в Националния военен университет „Васил Левски“. Випускът е посветен на 80-тата годишнина от връщането на Южна Добруджа, като го завършват 206 лейтенанти и сержанти. Първенец е старшина Давид Енчев, който ще получи лейтенантските си пагони лично от Румен Радев, а Красимир Каракачанов ще го награди със сабя. Енчев завършва специалността „Организация и управление на военните формирования на тактическо ниво“, за свое назначение е избрал Казанлък.
123 курсанти, 32-ма от които задочници, завършват 142-ри випуск „Добруджански”, випускниците на Професионалния сержантски колеж тази година са 83. Всички те ще получат пагоните си в петък на официалната церемония. В тържеството ще участва и IX Етърски гвардейски ученически отряд.
Докато подготвя изпращането на випуска си, НВУ приема следващите първокурсници. Квотата тази година е 235 курсанти. 80% от държавния прием вече е изпълнен, информира началникът на НВУ полк. Иван Маламов. 170 първокурсници са приети до момента, през септември ще бъде обявен нов прием.


Ключови думи
НВУ
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати