Вторник, 27 Сеп 2022
            
Политика

БСП внесе вота на недоверие (видео)

  15.07.2020 16:12
БСП внесе вота на недоверие (видео)

"Внесохме петия вот на недоверие срещу правителството на Бойко Борисов за корупция. Искам да припомня, че първият вот на недоверие, с който започнахме битката си срещу паралелната държава, беше също за корупция. Различното в този вот е, че не просто се спираме на отделни десетки корупционни скандали за времето на правителството, а представяме пред вас и пред обществото механизми, мрежи, пипала, чрез които правителството на Бойко Борисов създаде паралелна държава и тя управлява истинската. Създаде условия мафията да управлява България“.
Това заяви лидерът на БСП по време на внасянето на вота на недоверие.
Тя посочи няколко примера за симбиоза между държавата и мафията:
Първо, в законите, които се приемат от мнозинството, се залагат корупционни интереси на олигарси.
Второ - институциите се използват за реализацията на тези интереси.
Трето - назначават се хора, които да защитават и провеждат тези интереси.
Четвъртият елемент - абсолютна безнаказаност на виновните за престъпления и на извършителите на нарушения.
„С този вот не просто искаме една партия да си отиде от властта и друга да започне да управлява, продължавайки с този модел. Искаме да разградим модела на олигархично-мафиотско управление“, подчерта Корнелия Нинова.
По думите й, досега основният проблем в битката срещу корупцията, която непрекъснато и последователно БСП води от 4 години, беше страхът на хората.
„Днес народът се освободи от страха и е на улиците на България. Ние, като единствената парламентарна партия, която последователно е отстоявала такава политика, днес внесохме народния вот на недоверие, който е на улицата, тук, вътре в парламента, където този проблем трябва да се реши с механизмите на парламентарната република. Оттук нататък най-важното е всеки да се определи - на коя страна е“, подчерта Нинова.
Тя изрази мнение, че извън вота на недоверие протестите са справедливи, а опитите да бъдат дискредитирани трябва да бъдат спрени.
„Навън са хора почтени, от различни възрасти и професии, млади хора, дошли от чужбина, които искат справедливост. Ние подкрепяме тези протести и за пореден път призоваваме нашите членове и симпатизанти да се включат в тях в цялата страна“, заяви лидерът на БСП.
От изявлението стана ясно, че днес е проведен разговор между Корнелия Нинова и Бойко Борисов, който е направил предложение към коалиционните си партньори и към левицата за общ план за стабилизация.
„Даваме нашия отговор предварително, за да не си губим времето: Българската социалистическа партия и ПГ на “БСП на България” няма да прави общ план за излизане от кризата с правителството на ГЕРБ и Обединени патриоти. Няма да правим сговор с олигархично-мафиотския модел на управление на страната“, категорично заяви Корнелия Нинова.
„Приказките, че един такъв план може да помогне за преодоляване на кризата, са думи на  уплашен от ситуацията човек. Правителството показа, че е некомпетентно да  реагира на предизвикателствата на кризата, че няма нито готовност, нито идея какво да прави. Единственият изход от ситуацията и условие за стабилизация, сигурност и просперитет е веднага да си подадат оставката и умни, компетентни, честни хора да поемат управлението на страната. Единственото съгласие, което могат да получат от нас и да постигнем единодушие с с г-н Борисов, е незабавната му оставка и поемане на управлението на страната от подготвени, квалифицирани, умни и честни хора“, подчерта в заключение Корнелия Нинова.

 

 


Ключови думи
вот на недоверие
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати