Вторник, 27 Сеп 2022
            
Общество

Явор Божанков: Мостът между Свищов и Зимнич засега е само виртуален

  14.07.2020 16:24
Явор Божанков: Мостът между Свищов и Зимнич засега е само виртуален

На проведения парламентарен контрол в петък народният представител от „БСП За България” Явор Божанков попита министъра на транспорта Росен Желязков каква е съдбата на т.нар. Дунав мост 3, който трябваше да свързва българския Свищов и румънския Зимнич.

„Инфраструктурното съоръжение е изключително важно не само за развитието на Свищов. Подобна инвестиция, би повлияла благоприятно на целия регион. Това е проект от национално значение”. С такива думи, част от свищовлии се обърнаха към  Божанков на проведената приемна.

Фактът, че миналата година, на най-високо държавно ниво, бе обявено, че започва строеж на мост между Свищов и Зимнич, допълнително разпалва гражданското недоволство. Според народния представител, след всички обещания за стартиране на строителство над река Дунав, у жителите на Свищов е останало убеждението, че мост все пак ще има и коректно би било, всички заинтересовани да бъдат информирани, че бъдещето на подобно съоръжение е неясно.

„От отговора на министър Желязков, се разбра, че поради едни или други причини, не е ясно дали ще има трети мост над река Дунав, край Свищов. Проектът за такъв е по-скоро виртуален“, коментира Божанов.


Ключови думи
Явор Божанков Дунав мост 3 Свищов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати