Други

Коронамода излезе и на пазара със сувенири

  17:29, 12 Jul 20
Коронамода излезе и на пазара със сувенири

 Сувенир с претенции на ново изобретение предпазва от коронавируса или по-точно от възможността той да се прилепи за нас при допир със заразени повърхности. Това е Антивирусна и антибактериална Ръка–ключодържател, която отскоро се предлага в един-единствен магазин на главната улица във Велико Търново. Този сувенир с практично приложение е с марката SILVER FLAME, а вносителят, стъпил на пазара в старата столица, се е погрижил добре за неговата реклама.

 Предназначението на ръката – ключодържател е да предпазва ръцете и пръстите от пряк допир с най-различни и често използвани в ежедневието повърхности като дръжки на врати, бутони на банкомати, асансьори и кафе машини, и др. Все места, докосвани от много хора преди вас. Изработена е от месинг със сребърно покритие, чиято чистота е 99,99 процента. Изборът на металите не е случаен, защото от древността се знае, че месингът и среброто  унищожават болестотворните бактерии, вируси и гъбички попаднали върху тях. Дори и да се сдобиете обаче с антивирусната и антибактериална ръка–ключодържател, това не означава, че трябва да спрете редовно и старателно да си миете ръцете. Или пък да забравите за социалната дистанция. Тази джаджа е само една от мерките, които бихте предприели, за да не срещнете опасния вирус. А дали ще отделите средства за нея, решението е само ваше.

 Ръката-ключодържател се предлага в подаръчна кутия, радва се на множество запитвания, но продажбите във Велико Търново са почти нулеви. Може би и заради цената, която е 30 лв. Поради тази причина няма да е чудно ако бъде свалена от продажба съвсем скоро.  

 Та, какво ли не измислят хората…Особено в смутно време като сегашното, в което коронавирусът, непознат до сега с проявите си, едва ли не диктува ритъмът ни живот и преобърна представите ни за нормално общуване. За находчивите обаче той е златна мина. И развихри въображението не само на учените, които се трудят над бъдещата ваксина, но и на дизайнерите. Защото все ще се намери някой, който да спечели от страха на хората. Или поне да се опита.   

Ана Райковска

   


Ключови думи
ръка - ключодържател