Събота, 08 Oct 2022
            
Култура

И „Дикси Джаз Фест“ е отменен

  09.07.2020 09:09
И „Дикси Джаз Фест“ е отменен

Поредно знаково за Велико Търново събитие бе отменено заради кризата с коронавируса. Тази вечер трябваше да бъде даден старт на „Дикси Джаз Фест“. Националният оперативен щаб обаче възложи на областните кризисни щабове да препоръчат ограничаване на масовите събития и прояви. Което и стана – Областният щаб във Велико Търново вече е уведомил кметовете на общини за мярката.
„Уважаеми приятели на джаза, за голямо наше съжаление и тази година джаз, дори с дезинфекция, във Велико Търново няма да има... Съжаляваме за напразните очаквания за провеждането на 12-ия фестивал. Благодарим за проявеното разбиране, извиняваме се за причиненото неудобство на всички участници и да спи зло под камък“, написаха организаторите на „Дикси Джаз Фест“.
Припомняме, че в навечерието на провеждането му бе отменено и планинското рали „Раховец – Лясковец“, което трябваше да се проведе през уикенда край Петропавловския манастир.  
Препоръката е масовите събития да бъдат ограничени до 31 юли, докогато бе удължен срокът на извънредната обстановка в страната.

Сн. архив/ организатори


Ключови думи
Дикси Джаз Фест
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати