Понеделник, 15 Мар 2021
            
Политика

В още осем търновски села посрещнаха депутата от ГЕРБ Станислав Стоянов

  08.07.2020 11:40
В още осем търновски села посрещнаха депутата от ГЕРБ Станислав Стоянов

Жителите на осем населени места в община Велико Търново се срещнаха с народния представител от ПГ на ГЕРБ Станислав Стоянов. В понеделник – 6 юли, Стоянов, заедно с председателя на най-голямата група във Великотърновския общински съвет Деян Хаджийски, проведе изнесени приемни в Ново село, Балван, Емен, Леденик, Ветринци, Пушево, Шемшево и Беляковец.
Инфраструктурни проекти за ремонт на улици, проблеми с канализация и ВиК, транспорт и теми от битов характер бяха обсъждани по време на приемните.  
Кметовете и кметските наместници във всички населени места не крият задоволството си от амбицията на великотърновския кмет Даниел Панов, на народните представители и на евродепутатите от ГЕРБ, през новия програмен период община Велико Търново да бъде включена в обхвата на Програмата за развитие на селските райони. „Наша кауза е да поправим тази несправедливост, допусната при други правителства, която на практика остави селата около големите градове без достъп до европейско финансиране“, обясни народният представител Станислав Стоянов.
В Ново село той се запозна с плановете за облагородяване на две пространства в центъра със средства, отпуснати по програмата „Местни инициативи”. Кметът Христо Христов изрази надеждата си да бъдат изпълнени и превантивни мероприятия за предпазване от повърхностни води, които ще решат най-големия проблем в селото и ще го предпазят от наводнения.
„Много съм впечатлен от всичко, което е направено през годините за превенция на здравето и сигурността на децата“, сподели Стоянов при посещението си в Балван. Той проследи как върви подготовката за детския празник, посветен на пътната и пожарна безопасност, който ще се проведе в четвъртък – 9 юли.
 За проектите, реализирани в Балван, разказаха кметът Недьо Георгиев и председателката на Сдружение „Св. Иван Рилски” Благовеста Факирова, която ръководи и Сдружението на кметовете и кметските наместници „Янтра 2000”.
Те изразиха надеждата си да се намери възможност в селото да бъде разкрит Център за настаняване на деца от семеен тип. Имаме оборудвана сграда с всички условия за целта, обясниха балванчани.
Стоянов се запозна със сериозен проблем в село Емен, което е посещавано от стотици туристи заради прочутия Еменски каньон. Няма покритие на мобилните оператори и селото няма връзка със света. Депутатът се ангажира да провери какви са възможностите за бързо и ефективно справяне със ситуацията. Местните хора се надяват да бъде изчистена от растителност река Негованка в района на селото, както и да бъдат ремонтирани съоръженията по екопътеката.
В Леденик народният представител разгледа терен в центъра на селото, който предлага отлични възможности за изграждане на парк, необходим на хората от всички възрасти, особено на младите семейства. Общите усилия и работата в екип могат да доведат до успешна реализация на всяка добра идея, посочи Стоянов и даде за пример съседното село Шемшево, което вече има напълно европейски вид, благодарение на дейния си кмет Кирил Ангелски. Стоянов обеща съдействие и подкрепа за всички добри инициативи на жителите на селото.
Освен, че се похвалиха с новите си улици и приветливия вид на населеното място, хората в Шемшево поставиха въпроса за водоснабдяването на вилната зона в града. За това вече има събрана подписка, която ще бъде представена на институциите. Проблем с безводието представиха и хора от село Буковец, дошли в Шемшево за среща с депутата.
Шемшево е живо, населението се увеличава, сплотени сме и сме за пример, казаха пред Станислав Стоянов жителите на селото, които изказаха благодарността си към кмета Даниел Панов за всички изпълнени обещания и за подкрепата.
При посещението на народния представител в Пушево му бе обърнато внимание за състоянието на реката, в Беляковец той се запозна с важния проект за изграждане на канализация, който е одобрен и се очаква финансиране.


Ключови думи
Станислав Стоянов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати