Вторник, 27 Сеп 2022
            
Спорт

Втората проба на заразените с COVOD-19 в „Локо” е отрицателна, но отборът засега остава под карантина

  07.07.2020 17:38
Втората проба на заразените с COVOD-19 в „Локо” е отрицателна, но отборът засега остава под карантина

Втора проба е направена на футболистите на „Локомотив”, които дадоха положителна реакция за COVID-19 миналия петък. На двама от юношите, които са сред заразените, е направен PCR тест и този път той е отрицателен. На третия играч, който е на домашно лечение в Павликени, му е направен кръвен тест и той също не отчита вирус. Тримата остават под карантина в домовете си.

Под карантина засега остават и останалите 25 футболисти, треньори и клубното ръководство, които бяха изолирани след първите положителни резултати. Играчите са разделени на две групи и са настанени в два хотела. Юношите са заедно с треньорите, а големите са на друго място.

Двете проби са направени от една лаборатория, която е посочена от БФС. До края на карантината остава повече от седмица. През това време пропадат контроли на „Локо”, нарушава се ритъмът на подготовка и затова клубното ръководство се опитва тимът от Втора лига да получи същото отношение като отборите от елита, които не са спирани да играят, дори и да имат заразени футболисти. Засега обаче карантината остава.


Ключови думи
Локомотив
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати