Събота, 13 Мар 2021
            
Култура

Студио „Румина” с куп награди от големия онлайн конкурс “Golden Voice” в Малта

  06.07.2020 08:30
Студио „Румина” с куп награди от големия онлайн конкурс “Golden Voice” в  Малта

Четири бронзови отличия и още пет призови места в шестицата спечелиха младите таланти на ДЕС „Румина” при Военен клуб В. Търново от участието си в големия международен конкурс “Golden Voice” в  Малта. Над 600 певци на възраст от 4 до 30 години от 38 държави мериха сили в няколко категории на онлайн версията на популярния конкурс на WAPA.

Трета награда в своите възрастови групи в категория „Поп/Джаз” извоюваха Дарена Станева (10 г.) и дуетът „Моника Узунова & Моника Тодорова” (15/21 г.).

Също с трета награда бяха отличени Алекс Карабоев (12 г.) в категория „Песни от филми/мюзикъли” и Йолита Банова (14 г.) в категория „Фолклор”.

Дипломанти с четвърти места станаха Преслава Стоянова (14 г.), Йоанна Алексиева (15 г.) в категория „Поп/Джаз” и дуетът “Моника и Йоанна Алексиеви” в кат. „Евровизия”.

Десетгодишната Сиера Лари участва в кат. „Стари световни хитове – 60, 70, 80-те години” и се класира на пето място.

„В новите условия на пандемията Covid 19, всички колеги бързо преориентираха конкурсите си и ги направиха онлайн. Интернет дава възможност на много повече кандидати да премерят сили без да влагат големи средства за пътуване и хотели. От друга страна – домашните видеоклипове станаха семейно изпитание, в което участват и родителите. Няма пълно щастие – не сме доволни понякога от звука, друг път - от картината, но сме принудени да поддържаме и развиваме формата на нашите таланти. Онлайн конкурсите са изпитание и за журиращите, тъй като трябва да се видят и прослушат огромен брой видеа” – сподели Румяна Начева - ръководител на ДЕС „Румина”.

Студио „Румина” вече участва с успех в онлайн конкурсите “WORLD VISION” и “Radiant Ray”, представено от Василена Василева (14 г.)

„В Малта максималният брой точки, които можеше да събере един участник бяха 100, като според критериите на журито, всеки участник с точки над 90 се определя като отлично пеещ. Над 80 точки – много добър певец, над 70 – задоволително пеещ, над 60 – пеенето трябва да се подобри. За певците на ДЕС „Румина” е чест, че бяха оценени от журито с оценки над 80 точки, а на този конкурс имахме и дебютанти. Добър тактически ход бе и участието на нашите певци в няколко категории с песни на Риана, Алиша Кийс, Рей Чарлс, Григорий Лепс, Елка, Михаил Боярски, Елица и Стунджи...Трябва да признаем, че българското присъствие на “Golden Voice” бе доста голямо и много силно. Гран при спечели 19-годишната Жана Стефанова от Добрич” – допълни Румяна Начева.

Конкурсният онлайн маратон за ДЕС „Румина” продължава. В момента „румИнци” участват в 4-я международен многожанров фестивал – конкурс „MAGIC WELLSPRING 2020” в Прага и “BRILLANT VOCES” в Монте Карло.

Директорът на МК „Сребърна Янтра” и ръководител на ДЕС „Румина” – Румяна Начева, има честта да бъде член на международното жури за България и на двата конкурса – в Монако и Чехия, както и на следващите два в програмата – “SONATA OF THE STARS” в Каунас (Литва) и “HERMANNSHTADTFEST” в Сибиу (Румъния).

18-то издание на МК „Сребърна Янтра” тази година също ще бъде онлайн и ще се проведе от 7 до 30 септември 2020 г. във Велико Търново.

 

 


Ключови думи
Румина награди онлайн конкурс
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати