Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Общество

С шлем и термометър посрещат на басейна това лято, цените поне са като миналата година

  03.07.2020 15:06
С шлем и термометър посрещат на басейна това лято, цените поне са като миналата година

С малко закъснение, но сезонът започва и за басейните в региона. Къде смело, къде по-колебливо малките оазиси в градската жега вече посрещат клиенти. И между другото желаещи да се разхладят не липсват, въпреки притесненията от коронавируса и ограниченията.

Ограниченията всъщност са за собствениците на басейните, които очакват много труден сезон. Много е вероятно да работим само, за да задържим клиентите си за по-добри времена. Разходите са много големи с всички изисквания за дезинфекция, а пък приходите ще са по-малко заради ограниченията в броя на хората, които можем да приемаме. Така че на печалба не се надяваме, целта ни е да запазим реномето си, обясняват собственици.

Трудностите започват още от това, че трудно се намират подходящите дезинфектанти. Чака се доста време, докато производителят успее да зареди всички желаещи. Проблемът с ограничаването на местата също е важен за собствениците. РЗИ изчислява колко шезлонга могат да се сложат според площта на басейна и това доста свива притока на хора. Изискванията за разстояние между плажуващите все някак можем да спазваме, но между къпещите се не виждам как ще стане. Знаете ги децата, как скачат един върху друг и то това им е радостта от басейна. Как ще ги спрем, пита се един от управителите на басейни.

Иначе се вземат всички мерки. На входа посреща служител с шлем, който мери температурата и следи за дезинфекцията на ръцете. Шезлонгите са дезинфекцират след всеки посетител, който си тръгне и т.н.

Въпреки всичко един по един басейните започват да отварят. На повечето места цените са същите като миналата година, въпреки неблагоприятните очаквания за сезона. Най-големият външен басейн във Велико Търново „Радио” работи на цени от 5 лева за деца и 8 лева за възрастни. Малко по-скъпо е в парк хотел „Асеневци” и на Къпиновския басейн – там за възрастни е 10 лева, но така беше и миналата година.

Все още не работи комплексът в Полски Тръмбеш, който е най-евтин в региона и събира много хора. Очаква се да бъде пуснат до средата на юли.

Басейнът в Лясковец също още не е отворил, но до няколко дни и това ще стане, уверява собственикът му.

В Горна Оряховица продължава строителството на големия воден комплекс в Детския кът, а горнооряховчани имат на разположение басейна „Болярски хан” в бившата конна база. Той вече работи, а входът е като на повечето места – 8 лева за възрастни и 5 лв. за деца.


Ключови думи
басейн
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати