Вторник, 27 Сеп 2022
            
Други

131 души със съмнение или с доказан коронавирус са изследвани с нова апаратура в МБАЛ „Св. Иван Рилски“

  03.07.2020 14:43
131 души със съмнение или с доказан коронавирус са изследвани с нова апаратура в МБАЛ „Св. Иван Рилски“

131 пациенти със съмнение или с доказан коронавирус са изследвани от 7 май до 30 юни с новозакупената апаратура, финансирана от Фонд „Обединени срещу COVID-19”в МБАЛ "Свети Иван Рилски" в Горна Оряховица. От всички изследвани девет пациенти са с доказана диагноза COVID-19, като част от тях са били хоспитализирани, а друга част - изпратени на домашно лечение.
Припомняме, че МБАЛ „Свети Иван Рилски” в Горна Оряховица получи финансиране в размер на 9 708 лева от Фонд „Обединени срещу COVID-19”, след кандидатстване с проект. Средствата, получени от фонда, създаден за подкрепа на местни общности в България, пострадали от кризата с коронавируса, са изразходвани за апаратура за пет отделения в МБАЛ. Закупени са четири броя едноканални спринцовкови помпи за Отделението по анестезиология и интензивно лечение (2 броя), за Отделението по нервни болести и за Трето вътрешно отделение, както и два монитора. Единият бе монтиран в Отделението по педиатрия, а другият преди дни - в Трето вътрешно отделение.
Болницата кандидатства с проект за апаратурата през април, по време на втората сесия на фонда заедно с още 250 проекта. Договорът с Български дарителски форум, който е част от фонда, бе подписан на 7 май, а на 13 май по сметката на болницата бяха получени 9 708 лева. Проектът изтече на 30 юни, като след тази дата апаратурата остава за ползване в лечебното заведение.
"Апаратурата доказа своята ефективност и е много необходима на болницата, с оглед и това, че броят на заразените от COVID-19 в страната нараства", коментира управителят д-р Иван Иванов.
Фонд „Обединени срещу COVID-19“ е създаден по инициатива на Български дарителски форум, Фондация „Америка за България“, Посолството на САЩ в България и Американската търговска камара в България, за да подкрепи местни общности в България, пострадали от кризата с коронавируса. Той финансира малки проекти до 10 000 лева на общини, болници, неправителствени организации.

 


Ключови думи
МБАЛ
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати