Четвъртък, 06 Oct 2022
            
Политика

Румен Радев във Велико Търново: Прокуратурата да публикува пълния чат с Бобоков

  03.07.2020 14:23
Румен Радев във Велико Търново: Прокуратурата да публикува пълния чат с Бобоков

Чатовете, които се публикуват, не са секретни. Единственият начин прокуратурата да покаже, че не действа селективно и манипулативно под нечий диктат, е да публикува пълния чат. В противен случай ще стане ясно, че се режисира поредния медиен скандал около Президентството, за да се отвлече вниманието от тежките проблеми в областта на управлението на държавата.
Така днес във Велико Търново президентът Румен Радев коментира актуалната тема за негова комуникация с бизнесмена Пламен Бобоков. Радев бе в старата столица за церемония по освещаване на знамето на IX Етърски ученически гвардейски отряд.  
Упоритият отказ да се разследват сигналите за фрапантни злоупотреби, които вече отекват в чуждите медии и в европейските институции, показва, че държавното обвинение е подменило конституционната си мисия с тази да осигурява безнаказаност на корупцията по високите етажи на властта, коментира Радев.
На въпрос дали самият той е готов да разкрие пълния чат, президентът заяви, че на ход е прокуратурата. Не виждам какво ги смущава, след като погазиха и Конституцията, и законите, и относно презумпцията за невинност, следствената тайна, личната кореспонденция. Не виждам защо не трябва да публикуват целия чат, бяха думите му.
Радев бе категоричен, че няма абсолютно никакви притеснения относно съдържанието на чата, защото не е допуснал никакви злоупотреби. Сподели също, че не познава президента на Либерия - футболиста Джордж Уеа. И още - че винаги, когато е възможно при визитите си в чужбина, взема със себе си големи бизнес делигации.
Това са стотици български фирми, които имат нужда от подкрепа. И ще ви кажа, че всички споделят огромна благодарност и признателност, разясни Румен Радев.
Президентът бе категоричен също, че проблемите на България ще се решат не като се прегърнат премиер и президент, а с прозрачност на решенията, с отговорност, отчетност, с унищожаване на корупцията, стимулиране на бизнеса.
Биляна МИЛЧЕВА


Ключови думи
Ручен Радев Бобоков
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати